Η Αλήθεια να λέγεται…

Σύμφωνα με τον Yuval Noah Harari  (https://www.ynharari.com), Ισραηλινό ιστορικό, καθηγητή και συγγραφέα στο πιο πρόσφατο εργο του (2018) “…η αλήθεια και η εξουσία δεν μπορούν να πάνε μακριά μαζί. Αργά η γρήγορα οι δρόμοι τους χωρίζουν….”.  Ιδιαίτερα την εποχή της κοινωνικής δικτύωσης η παραπληροφόρηση βρίσκει πρόσφορο έδαφος και συχνά γίνεται εργαλείο απο πολιτικούς και παρατάξεις. Στόχος, να επηρεάσουν η να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, διαδίδοντας την “δική τους” αλήθεια.

Είμαστε και εμείς πολιτική παράταξη. Ωστόσο, μια απο τις βασικές αρχές που μας καθοδηγούν,  μας αποτρέπει απο την στρέβλωση της αλήθειας. Η τρίτη (3) απο τις έξι (6) αρχές,  η αρχή της τεκμηρίωσης. 

Η τεκμηρίωση είναι μια διαδικασία συλογής και επεξεργασίας δεομένων με στόχο να προσφέρουν γνώση με την κατανόηση της οποίας αποκτάται από τους διοικητικούς, επίγνωση των ζητημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

 Η επιστημονική μας ομάδα χτίζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού ανακάλυψε δημοσιευματα που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτή τη σελίδα γιατι….η Αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λέγεται. 

Παραπλανητικές δηλώσεις για τον τουρισμό στη ΠΑΜΘ

Αυτό που δεν αναφέρει ο Μιχάλης Αμοιρίδης και που είναι το πιο ουσιαστικό δεδομένο της μελέτης είναι η θέση της ΠΑΜΘ σε σχέση με το 2019.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Η Απόδοση της ΠΑΜΘ

Στην λίστα των 10 μειονεκτoύντων ανταγωνιστικά Περιφερειών της Ευρώπης παραμένει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας…

Τι είναι ο Δείκτης Κοινωνικής Πρόοδου

Ο Δείκτης Κοινωνικής Πρόοδού της Ε.Ε. (EU SPI) Ο δείκτης αναπτύχθηκε ως μέτρο…

Κοινωνία ΠΑΜΘ: Απόδοση στον Δείκτη EU-SPI

Απόδοση ΠΑΜΘ O δείκτης δείχνει τη θέση της ΠΑΜΘ και κατ’ επέκταση τη…

Μιχάλης Λυχούνας – Γιατί δεν είμαστε και …. άμοιροι στοιχείων

Γραπτή Δήλωση του Μ. Λυχούνα Δελτίο Τύπου 17-8-2023 Παρακάτω, παρατίθεται μία γραπτή δήλωση…

Οπτικοακουστικό Υλικό

Βίντεο και άλλα αρχεία με θέματα που έχουν εντοπιστεί