Πρωτομηνιά χωρίς περιφερειακά ιατρεία για τον Νομό Ξάνθης

Θύμα του κορωνοϊού έπεσε η πρωτοβάθμια υγεία και στον νομό Ξάνθης, καθώς τα Περιφερειακά Ιατρεία του νομού μας κλείνουν προσωρινά, ώστε οι γιατροί και το νοσηλευτικό τους προσωπικό να ενισχύσουν το νοσοκομείο.

Παρά το γεγονός ότι σεβόμαστε την ανάγκη να στηριχτεί το Σύστημα Υγείας ενόψει του νέου κύματος κορωνοϊού, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς στο γεγονός ότι το προσωρινό κλείσιμο των Περιφερειακών Ιατρείων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε όλο το Νομό Ξάνθης και ειδικότερα στους απομακρυσμένους οικισμούς του, που απέχουν πολύ από το Νοσοκομείο (το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης).

Και επιπλέον δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος παρενέβη για να μείνει ανοικτό το Περιφερειακό Ιατρείο των Φερών στον Έβρο. Και δεν γίνεται να μην αναρωτηθούμε: Για ποιο λόγο έκανε παρέμβαση εκεί, αλλά δεν έκανε παρέμβαση για την Ξάνθη;

Είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε την επιλεκτική ευαισθησία του, την μεροληπτική του στάση και φυσικά δεν εννοούμε ότι πρέπει να κλείσει και το Ιατρείο των Φερών στον ακριτικό νομό. Υποστηρίζουμε όμως με σθένος ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις πρέπει να αφορούν εξίσου όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας μας καθώς οι ανάγκες όλων των ανθρώπων ίδιες και οι διακρίσεις που κάνει ο Χρήστος Μέτιος είναι ανάρμοστες.

 

Οδυσσέας Βουρβουκέλλης – Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»

Ιρφάν Χατζηγκενέ – Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»