Ακόμα ένα «ναι» χωρίς πολλή σκέψη για τις ανεμογεννήτριες

Ακόμα μία θετική γνωμοδότηση για εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη Ροδόπη έδωσε το Περιφερειακό Συμβουλίου ΑΜΘ και ειδικότερα η παράταξη της διοίκησης.

Πρόκειται για το πάρκο που θα εγκατασταθεί στην περιοχή της «Κλεισούρας», που βρίσκεται στα όρια των δήμων Κομοτηνής και Αρριανών, αλλά αυτό που εγείρει αντιδράσεις είναι το ότι βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχε και εισήγηση του τοπικού Συμβουλίου Πανδρόσου σχετικά με τις οχλήσεις που προκαλεί η εγκατάσταση του Πάρκου, ο Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του δεν την έλαβαν καθόλου υπόψη…

Δυστυχώς για άλλη μία φορά η Διοίκηση επιδεικνύει επιλεκτική ευαισθησία στα θέματα που αφορούν την περιοχή μας και μάλιστα όσο πιο κοντά στον ορεινό όγκο, τόσο μικρότερο το ενδιαφέρον τους.

Φυσικά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες μας ενδιαφέρουν και τις στηρίζουμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιαστεί η εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών. Δυστυχώς, η διοίκηση Μέτιου για άλλη μία φορά επέλεξε να μην ακούει τη φωνή της τοπικής κοινωνίας και να μην σεβαστεί τις θέσεις των κατοίκων. Και αυτό είναι καταδικαστέο.

 

 

Ιρφάν Χατζηγκενέ – Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – «Περιφερειακή Σύνθεση»