Με εννιά επερωτήσεις «ορίζει» την ατζέντα η Περιφερειακή Σύνθεση στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς

Εννιά επερωτήσεις θέτει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, η Περιφερειακή Σύνθεση, στην 1η τακτική συνεδρίαση του οργάνου για το 2022 (που θα γίνει στις 27/01).

Οι επερωτήσεις αφορούν θέματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους κατοίκους της Περιφέρειας μας από άκρου εις άκρον, αλλά δυστυχώς η Διοίκηση δεν θεωρεί σημαντική την άποψη του Σώματος επί αυτών.

Με δεδομένο όμως ότι η Περιφερειακή Σύνθεση υπηρετεί απαρέγκλιτα τη δέσμευση της να προασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών, αναλαμβάνει για άλλη μία φορά την πρωτοβουλία να «ορίσει» την ατζέντα της συνεδρίασης, ζητώντας απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν σημαντικά προβλήματα.

Οι επερωτήσεις αφορούν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και θέματα που «χρονίζουν» σε αυτές προκαλώντας σημαντικά κωλύματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ως παράταξη λοιπόν, ζητήσαμε να πληροφορηθούμε σχετικά με το τι συμβαίνει αναφορικά με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον ποταμό Κομψάτο στην ΠΕ Ροδόπης, με τα αντιπλημμυρικά έργα στον κάμπο του Τυχερού στην ΠΕ Έβρου, με τις ενέργειες που έχουν ή δεν έχουν γίνει για την γέφυρα μπροστά στο νοσοκομείο της Καβάλας καθώς και τμήματα της ΠΕΟ στην ίδια ΠΕ. Επίσης ζητούμε ενημέρωση για τις ενέργειες της Διοίκησης αναφορικά με την (μη) υπαγωγή πολλών αγροτών μας στον νέο αναπτυξιακό νόμο και επανακαταθέτουμε τη δέσμευση μας ότι θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τον παλμό της καθημερινότητας των πολιτών.

Παράλληλα συνεχίζουμε να απαιτούμε από τη Διοίκηση να επιτελεί τον ρόλο της, αν και γνωρίζουμε πόσο δύσκολο τους είναι αυτό.