«Νέο οργανόγραμμα: άλλη μία χαμένη ευκαιρία»

Επτά (7) ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή 16/12 και το επισημαίνουμε για να υπογραμμίσουμε την προχειρότητα της διοίκησης στην αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν την Περιφέρεια μας, η οποία συναγωνίζεται με την γνωστή, σε όλους, ανικανότητά τους. Ένα σημαντικό μέρος αφιερώθηκε στις επερωτήσεις με τις οποίες η παράταξή μας έθεσε μία σειρά από σημαντικά θέματα για τους πολίτες. Κοινό σημείο της συζήτησης όλων ότι σε καμία από αυτές ο Περιφερειάρχης και η διοίκησή του δεν ήταν σε θέση να παράσχουν ούτε μία στοιχειωδώς σοβαρή απάντηση. Πολύς χρόνος χάθηκε εξαιτίας του ότι δεν είχαν υπόψη τους τα έκτακτα θέματα και δεν τα είχαν αποστείλει στα μέλη του Π.Σ. Επιπλέον όπου δεν τους έβγαινε το «μέτρημα» το παραποιούσαν για να τους «βγει» η απόφαση με την καθιερωμένη πλέον αναξιοπιστία του Προέδρου του σώματος.

Μεγάλο μέρος του χρόνου δαπανήθηκε στη συζήτηση για το νέο οργανόγραμμα της Περιφέρειας μας, το οποίο η παράταξή μας καταψήφισε επειδή διαπιστώσαμε ότι ήταν «κομμένο και ραμμένο» στις διαθέσεις των διοικούντων και σε ό,τι ήθελαν να βολέψουν (προϊσταμένους κλπ). Σε καμία περίπτωση δεν ήταν φτιαγμένο για να απαντά στις ανάγκες λειτουργίας της Περιφέρειας μας σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες και να εξυπηρετεί τους πολίτες. Άλλη μία χαμένη ευκαιρία!

Παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε την απόσυρση του θέματος και την συζήτηση του σε ειδική συνεδρίαση, οι διοικούντες επέμειναν στην συζήτησή του αγνοώντας επιδεικτικά τις παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης και όχι μόνο. Συνέπεια αυτής της στάσης τους, είναι να «περάσει» ένα οργανόγραμμα, το οποίο δεν θα εξυπηρετήσει σε τίποτα και κανέναν και πολύ σύντομα αναγκαστικά θα πρέπει να τεθεί ξανά σε νέα αναπροσαρμογή. Γι’ αυτό αποκλειστικά υπόλογοι απέναντι στους πολίτες θα είναι ο Περιφερειάρχης και οι «έμμισθοι» συνεργάτες του.

Η συνεδρίαση του Π.Σ. εξελίσσεται συν τω χρόνω ακόμη χειρότερα με τα μέλη της πλειοψηφίας να δημιουργούν μία εικόνα «καφενείου» στην αίθουσα του Συμβουλίου. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρ. Παπαεμμανουήλ, ο οποίος ενώ έχει διασύρει πολλές φορές με την συμπεριφορά του την Περιφέρεια, είχε την αναίδεια να κάνει λόγο για «καραγκιοζιλίκια» όταν κλήθηκε να απαντήσει σε επερώτηση για το Φαλακρό!

Κατανοούμε ότι η δημοσκοπική τους κατάρρευση τους οδηγεί στον «εύκολο» δρόμο που είναι να δημιουργούν φασαρία για να μην ακούγεται η απολύτως δικαιολογημένη κριτική που τους ασκούμε. Όμως, θα έπρεπε να ξέρουν ότι όσο κι αν φωνάζουν τα λάθη, η αδιαφορία και η προχειρότητα τους είναι κραυγαλέα και δεν καλύπτονται.

Ίσα  – ίσα, με αυτή τη στάση τους επιβεβαιώνουν την ακαταλληλότητα τους να διοικήσουν και γι’ αυτό σε λίγους μήνες οι πολίτες της Περιφέρειας μας, θα τους στείλουν στα σπίτια τους.