ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : «Μελέτη αντιπλημμυρικής θωράκισης Ανατολικού Τμήματος Ροδόπης»

Κομοτηνή 25/2/2021

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Κοιν: Γραφείο Περιφερειάρχη ΑΜΘ

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Μελέτη αντιπλημμυρικής θωράκισης Ανατολικού Τμήματος Ροδόπης»

 

Στο πλαίσιο των διατάξεων του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σας διαβιβάζουμε την επερώτησή μας προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και παρακαλούμε όπως συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τους τελευταίους μήνες του χειμώνα, παρακολουθήσαμε δυστυχώς άσχημα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και δη του νομούς Έβρου και Ροδόπης.

Ταυτόχρονα, είδαμε ρέματα του Νομού Ροδόπης να «μην αντέχουν» τους υδάτινους όγκους και να προκαλούν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και περιουσίες πολιτών εν γένει.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τον Προϊστάμενο ΔΤΕ ΠΕ Ροδόπης κο Κων/νο Δερνεκτσή, οι απαντήσεις (επισυνάπτονται στην επερώτηση) που πήραμε δεν μας ικανοποιούν ούτε σε πολιτικό, ούτε σε τεχνοκρατικό επίπεδο.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο Περιφερειάρχης ή/και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες:

 

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η Μελέτη αντιπλημμυρικής θωράκισης Ανατολικού Τμήματος Ροδόπης;

Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η συνεργασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τους υπόλοιπους Δήμους ή/και φορείς που εμπλέκονται σε καθαρισμούς ρεμάτων;

Η ΠΕ Ροδόπης, αλλά και η ΠΑΜΘ εν γένει, τελικά είναι αντιπλημμυρικά ασφαλείς σε μία ενδεχόμενη επανάληψη ακραίων βροχοπτώσεων;

 

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Εμμανουήλ Ταπατζάς – Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ροδόπης