Η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός των μισθοφόρων της Περιφέρειας μας

Πριν από έναν μήνα η παράταξή μας έφερε επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ρωτώντας τον Περιφερειάρχη γιατί η Περιφέρειά μας είναι ο φορέας που καθυστερεί την γνωμοδότηση επί  της μελέτης (ουσιαστικά: έγκριση) της σιδηροδρομικής χάραξης, η οποία θα συνδέει την Θεσσαλονίκη με την Καβάλα μέσω Ασπροβάλτας και στην συνέχεια η σιδηροδρομική γραμμή, αυτή συνεχίζει προς Ν. Καρβάλη και Ξάνθη. Τονίσαμε τότε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία έχουν διατυπώσει ήδη την θετική τους γνωμοδότηση και ότι ο φορέας που απομένει να γνωμοδοτήσει είναι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Εξηγήσαμε, επίσης, ότι η χάραξη είναι δεδομένη όσον αφορά την Ελλάδα και την ΕΕ.

Από τον Περιφερειάρχη δεν λάβαμε, όπως ίσως ήταν κι αναμενόμενο, καμία απάντηση που να μπορεί να αξιολογηθεί λογικά στα πλαίσια της πραγματικότητας. Ακούσαμε ότι προβληματίζεται να αλλάξει την χάραξη … Αυτήν, για την οποία όλοι οι φορείς και η ΕΕ έχουν συμφωνήσει! Επίσης, έγινε προφανές ότι ούτε αυτός, ούτε και όσοι τον στηρίζουν καταλαβαίνουν ότι με την συμπεριφορά τους καθυστερούν ένα, κολοσσιαίας σημασίας, αναπτυξιακό έργο για την Περιφέρεια.

Μετά από 32 ημέρες διαβάσαμε χθες (Κυριακή 21/2 ε.ε.) ένα «άρθρο» του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κ. Σιμιτσή, ο οποίος αφού αναπαράγει με έναν κουραστικό τρόπο, πράγματα γνωστά από το παρελθόν, έρχεται να ομολογήσει ότι η σημασία αλλά και η χάραξη του έργου είναι δεδομένη κι ότι … το έργο πρέπει να προχωρήσει !

Υπό τις συνθήκες αυτές δύο μόνο ερωτήματα μπορούν να διατυπωθούν προς τον κ. Σιμιτσή:

  • Γιατί ο κ. Σιμιτσής δεν τόλμησε να τα πει αυτά (γράφοντας π.χ. ένα «άρθρο») με την ευκαιρία της επερώτησης ή και νωρίτερα; Και έρχεται ένα μήνα μετά και προσπαθεί με τον πιο «μαλακό» τρόπο να τα διατυπώσει;
  • Φοβάται άραγε ότι θα χάσει κάτι ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ή τώρα του ήρθε η επιφοίτηση με την αλήθεια;

.

 

Από το Γραφείο Τύπου