ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : «Καταδυτικό πάρκο στρατιωτικού υλικού στην Αλεξανδρούπολη»

Κομοτηνή 17/06/2021

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Κοιν:

Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

 

Θέμα: «Καταδυτικό πάρκο στρατιωτικού υλικού στην Αλεξανδρούπολη»

Στο πλαίσιο των διατάξεων του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σας διαβιβάζουμε την επερώτησή μας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κο Α. Τσώνη, ώστε να συζητηθεί στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε τις εξαγγελίες του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κου Αθ. Τσώνη για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στρατιωτικού υλικού στην Αλεξανδρούπολη. Οι δηλώσεις του δημοσιεύτηκαν και αναδημοσιεύτηκαν σε πάρα πολλά μέσα και δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι όλα είναι μελετημένα και προχωρούνε.

Ενδεικτικά θυμίζουμε: “Σε μια πρωτότυπη ”χακί” κίνηση προχωρά ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Μακεδονίας Θράκης, Αθανάσιος Τσώνης. Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί στο kranosgr, έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά, για τη δημιουργία υποβρύχιου πάρκου, στρατιωτικού υλικού στην Αλεξανδρούπολη.’’…

(πηγή 03 Ιουνίου 2020:

https://www.kranosgr.com/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BA%CE%AF-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CF%85%CF%84/ )

 

Ένα χρόνο μετά δεν έχουμε εντοπίσει κάποια σχετική ενέργεια ή τίτλο δράσης ή μελέτη ή σε κάθε περίπτωση κάποια κίνηση που να φαίνεται ότι έχει

 

ξεκινήσει η υλοποίηση της σχετικής εξαγγελίας και υπόσχεσης του κου Τσώνη, ο οποίος φαινόταν καθ’ ‘όλα προετοιμασμένος και έτοιμος όπως διαβάσαμε παραπάνω.

 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κύριος Τσώνης:

 

α) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της εξαγγελίας σας;

β) Να χορηγήστε τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που αναφέρετε ότι συγκεντρώσατε στο σχετικό άρθρο του kranosgr.com.

γ) Να παραθέσετε τη σχετική αλληλογραφία και τα υπηρεσιακά έγγραφα, από τα οποία προκύπτουν οι ενέργειες προς υλοποίηση των όσων εξαγγείλατε.

 

 

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σταύρος Βαβίας

Μιχαήλ Αμοιρίδης

Νικόλαος Βουλγαρίδης

Κώστας Εξακουστός

Εμμανουήλ Ταπατζάς

Αργύρης Πατακάκης

Φελίνα Καζάκου – Βρούζου

Οδυσσέας Βουρβουκέλλης

Ιρφάν Χατζηγκενέ

Μαρία Πολυμέρου