ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : «Ενέργειες τουριστικής προβολής ΠΕ Ροδόπης από την διοίκηση της ΠΑΜΘ»

19/05/2023

Προς

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου
κο Χρήστο Παπαθεοδώρου

Κοινοποίηση

Γραφείο Περιφερειάρχη
Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Ενέργειες τουριστικής προβολής ΠΕ Ροδόπης από την διοίκηση της ΠΑΜΘ»

 

Χρειάστηκε να περάσουν δύο θητείες στη διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ για να κατανοήσει ο περιφερειάρχης την σημασία του Τουρισμού ως παράγοντα ανάπτυξης για την ΠΕ Ροδόπης και της ΠΑΜΘ συνολικά. Τουλάχιστον, αυτό δηλώνει, αν και ακόμα και οι αυτές οι ενέργειες που κάνει την τελευταία στιγμή, χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και αμφίβολο αποτέλεσμα.

Δεν πάει πολύς καιρός από την «κεκλεισμένων των θυρών» σύσκεψη που συγκάλεσε με αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, εκπροσώπους των Δήμων, φορέων, συλλόγων και σωματείων τουριστικών επαγγελμάτων από την ΠΕ Ροδόπης, με θέμα την τουριστική ανάπτυξη της Ροδόπης. Ωστόσο παραμένει ακατανόητο, το γιατί αυτή η σύσκεψη δεν έγινε με ευρεία συμμετοχή, αλλά με περιορισμένη.

Επιπλέον, η Περιφερειακή Σύνθεση έχει θέσει πολλές φορές επερωτήσεις σχετικές με την τουριστική προβολή της ΠΕ Ροδόπης (5-4-2022, 5-9-2022 και 17-5-2023), ο περιφερειάρχης απαντούσε «δεν μπορεί η Περιφέρεια να κάνει ξεχωριστή τουριστική προβολή μεμονωμένα για περιοχές Περιφερειακών Ενοτήτων».

Επίσης, στην  από 17/05/2022 επερώτησή μου είχα θέσει μεταξύ πολλών ερωτημάτων και το ερώτημα «συμφωνά με υπόμνημα των μελών του συλλόγου Κρυονερίου η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ έχει δεχτεί πολλές οχλήσεις για το θέμα της τουριστικής ανάδειξης του παραλιακού μετώπου στην συγκεκριμένη περιοχή. Όμως η ανταπόκριση σας ήταν μηδενική. Για ποιο λόγω απαξιώνετε με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία των ανθρώπων και την προσπάθεια τους να αναβαθμίσουν την περιοχή τους».   

Η απάντηση του περιφερειάρχη, τότε, ήταν: «Δεν απαξιώνω κανέναν και όποιος μου το ζητήσει τον δέχομαι στο γραφείο μου».

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει πανηγυρικά καθώς μόλις πριν από λίγες ημέρες, έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα από Σύλλογο της περιοχής του Κρυονερίου, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας υποβάλουμε αίτημα συνάντησης (για 8η φορά), σε συνέχεια των (7) αναπάντητων αιτημάτων μας από 21-3-202211-5-2022, 31-10-2022, 1-12-202211-1-202314-2-2023 & 5-4-2023, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τα προβλήματα της περιοχής μας, αλλά και τις προτάσεις επίλυσης που έχουμε καταθέσει εγγράφως ήδη από τον Οκτώβριο του 2020».

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ερωτάται ο περιφερειάρχης:

Α) Επιμένει ακόμα στη δήλωσή του ότι δεν απαξιώνει  τους Συλλόγους που επιχειρούν συνεργασία ή έστω επικοινωνία με την διοίκηση της ΠΑΜΘ:

Β) Έχει γίνει απολογισμός των όποιων δράσεων τουριστικής προβολής έχουν γίνει ως τώρα για την ΠΕ Ροδόπης; Αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματά του; Αν όχι, γιατί δεν έχει γίνει;

Γ) Τελικά, υπάρχει σχεδιασμός δράσεων τουριστικής προβολής για την ΠΕ Ροδόπης; Και αν ναι, τι περιλαμβάνει αυτός και με ποια χρονοδιαγράμματα;

 

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σταύρος Βαβίας

Νικόλαος Βουλγαρίδης

Κωνσταντίνος Εξακουστός

Εμμανουήλ Ταπατζάς

Αργύρης Πατακάκης

Τριανταφυλλιά Καζάκου – Βρούζου

Οδυσσέας Βουρβουκέλης

Ιρφάν Χατζηγκενέ

Εισηγητής:

Μανώλης Ταπατζάς – Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ροδόπης