Έλαμψε διά της απουσίας του -για άλλη μία φορά- ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος  

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει πια κανείς την ανεκδιήγητη στάση του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, ο οποίος δεν θεώρησε απαραίτητο να «εμφανιστεί» ως συνομιλητής του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη που επισκέφθηκε επί δύο ημέρες τον Έβρο.

Προτίμησε την πάγια τακτική του – αυτήν της «κλειστής» πόρτας και συνάντησε τον Υπουργό «κάπου» (κανείς δεν ξέρει που) και ούτε έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την άποψη που κατέθεσε στον κο Υπουργό.

Ερώτημα 1ο: Ποια άποψη κατέθεσε; Αυτήν που αναγκάστηκε να ασπαστεί κατόπιν των πιέσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου περί καθολικής άρνησης στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου ή αυτήν που είχε στην «κλειστή» σύσκεψη του Δήμου Ορεστιάδας στις 04/01, όπου είχε πει ότι «αν η χωρητικότητα του Φυλακίου αυξηθεί και λίγο, εντάξει, δεν θα είχα αντίρρηση»

Ερώτημα 2ο: Έχει κάτι να απαντήσει στην σύσσωμη αντίδραση των Εβριτών απέναντι στον κυβερνητικό σχεδιασμό, όπως την είδαμε να εκφράζεται στη συγκέντρωση της Ορεστιάδας; (σ.σ. οι βωμολοχίες και προπηλακισμοί δεν εκφράζουν την παράταξή μας, όμως δεν μπορούμε να μην δούμε την πρόδηλη αγανάκτηση του κόσμου)

Ερώτημα 3ο: Δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο 15 ημερών κατά το οποίο θα ανακοινωθούν εξελίξεις καθώς όπως είπε ο κος Υπουργός: «όσον αφορά τη διαδικασία είναι μία συζήτηση που πρέπει να ωριμάσει, να γίνει και το Υπουργείο πρέπει να καταλήξει πώς θα είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του Φυλακίου, που ουδέποτε έχουν ανακοινωθεί. Άρα, το επόμενο στάδιο για μας πρέπει να είναι η έκδοση του τεχνικού δελτίου και αυτό θέλουμε να το κάνουμε εκμεταλλευόμενοι όλα τα θετικά που ακούσαμε και συζητήσαμε κατά τη διήμερη παραμονή μας στον Έβρο». Ο κος Μέτιος ενδιαφέρεται καθόλου για όλα αυτά; Τον ενδιαφέρει να συμβάλει η Περιφέρεια σε αυτή τη συζήτηση;

Για την παράταξή μας τα ερωτήματα αυτά είναι ρητορικά. Δυστυχώς ξέρουμε ήδη τις απαντήσεις, που προκύπτουν από τη στάση του κου Μέτιου, από την παντελή αδιαφορία του για τα ζητήματα της Περιφέρειας μας, από την αμετροέπεια και τον φόβο του να ορθώσει το -όποιο- πολιτικό του ανάστημα απέναντι σε λανθασμένους κυβερνητικούς σχεδιασμούς μη τυχόν και τον «μαλώσει» κανένας Υπουργός.

Η θέση της δικής μας παράταξης παραμένει ίδια και αταλάντευτη: λέμε όχι σε ενδεχόμενη επέκταση της χωρητικότητας / δυναμικότητας του ΚΥΤ Φυλακίου καθώς επίσης λέμε όχι σε ενδεχόμενη νέα δομή ή επέκταση υφιστάμενης σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Επιπλέον, υιοθετούμε τις αποφάσεις και στηρίζουμε τις προσπάθειες της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Ορεστιάδας που αποτελείται από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τον Δήμαρχο και στοιχειοθετεί με επιχειρήματα την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου

Η καρδιά της δικής μας παράταξης χτυπά δίπλα στις καρδιές των Εβριτών, των Ροδοπιτών, των Ξανθιωτών, των Καβαλιωτών και των Δραμινών. Χτυπά δίπλα στις καρδιές όλων των πολιτών της ΑΜΘ που βλέπουν τον τόπο τους να οδηγείται στα βράχια εξαιτίας της ανικανότητας και της πολιτικής ατολμίας αυτών που νομίζουν ότι ηγούνται.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους Εβρίτες που αγωνιούν για τις εξελίξεις στο μέτωπο του μεταναστευτικού και δηλώνουμε την αισιοδοξία μας ότι με συντονισμένες ενέργειες θα αποτραπεί ο σχεδιασμός που δεν ωφελεί την περιοχή.

Από το γραφείο τύπου