Η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση συνεχίζονται, από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Πρόσφατα παρακολουθήσαμε στην συνεδρίαση του Π.Σ. έναν απολογισμό της διοίκησης, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Τώρα παρακολουθούμε τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, ο οποίος εξαντλώντας όλες του τις υποκριτικές δυνατότητες επιδίδεται σε μία προσπάθεια να παρουσιάσει ότι δήθεν επιτέλεσε έργο κατά την χρονιά που πέρασε. Πλην, όμως δυστυχώς για αυτόν, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Έτσι οφείλουμε να του προτείνουμε να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και συγκεκριμένα εφιστούμε την προσοχή του στα εξής:

  • Απολογισμός σημαίνει τι έργα έγιναν, όχι τι έργα δρομολογούνται να γίνουν. Με αυτά που διατυπώνει απλώς δεν λέει την αλήθεια γιατί τα έργα τα οποία προσπαθεί να παρουσιάσει ότι ξεκίνησαν δεν έχουν ούτε καν ανάδοχο, απλά βρίσκονται σε κάποιο στάδιο σχεδιασμού, αποφάσεων ή προετοιμασίας!
  • Επίσης πρέπει να αντιληφθεί ότι όταν επιχειρεί να συκοφαντήσει ή να απαξιώσει τον προκάτοχό του ή τους προκατόχους του, απλώς ευτελίζει τον εαυτό του. Άλλωστε τα έργα που παρουσιάζει ότι ξεκίνησε έχουν δρομολογηθεί κι έχουν έρθει στο σημείο που βρίσκονται σήμερα πριν αυτός διοριστεί Αντιπεριφερειάρχης από τον Περιφερειάρχη.

Επιπλέον επισημαίνουμε ότι ο ίδιος είναι υπόλογος για μία σειρά θεμάτων που αφορούν τις Π.Ε. Καβάλας & Θάσου καθώς δεν έχει στηρίξει θέματα της περιοχής ευθύνης του, π.χ.

  • Ας εξηγήσει στους πολίτες της Καβάλας γιατί δεν υποστήριξε την προσπάθεια να αρθεί η εμπλοκή που δημιούργησε ο Περιφερειάρχης και η διοίκηση της Περιφέρειας όσον αφορά την μελέτη, η οποία αφορά την σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Αμφίπολης – Καβάλας, την οποία δεν εισαγάγουν το θέμα στο Π.Σ. ώστε να εγκριθεί, προκαλώντας καθυστερήσεις;
  • Ας εξηγήσει πόσες συνδέσεις Φυσικού Αερίου έχει περιλάβει η διοίκηση της Περιφέρειας, όσον αφορά την Καβάλα και που βρίσκονται αυτές και πόσες στους άλλους νομούς;
  • Ας εξηγήσει στους πολίτες της Καβάλας γιατί δεν υποστήριξε την προσπάθεια να υποστηριχθούν, ουσιαστικά, οι επιχειρήσεις της Καβάλας και της Θάσου που ασχολούνται με τον τουρισμό (οι περισσότερες στην ΑΜΘ) στα πλαίσια του γνωστού προβληματικού προγράμματος της «μη επιστρεπτέας ενίσχυσης» της Περιφέρειας;
  • Ας εξηγήσει στους αμπελουργούς γιατί δεν τεκμηρίωσε με ουσιαστικά στοιχεία και μελέτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (κι όχι με χλιαρές επιστολές) την αναγκαιότητα αποζημίωσής τους λόγω Covid, όταν αυτός έχει την αρμοδιότητα λόγω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, η οποία είναι υπηρεσία της Π.Ε. Καβάλας;

Θα μπορούσαμε να καταγράψουμε πολλά ακόμη ερωτηματικά και ίσως το κάνουμε κάποια στιγμή. Αυτή την στιγμή του εφιστούμε την προσοχή στην πραγματικότητα και υποχρεωτικά θα επαναλάβουμε την αδήριτη ανάγκη να σταματήσουν οι περιττές φωτογραφίες και οι αναληθείς δηλώσεις και να εργαστούν (όσο τους επιτρέπουν οι δυνατότητες τους) προς όφελος της περιοχής μας, η οποία έχει ανάγκη από μία, κατά το δυνατόν, σοβαρή διοίκηση. Σε αυτό έχουν μέγιστη ηθική αλλά και δημοκρατική υποχρέωση, την οποία δεν επιτελούν.

Από το γραφείο τύπου