Δέσμιο εμμονών και αντιδημοκρατικής αντίληψης το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Εμμονές και αυταρχισμός ήταν ο οδηγός για την άρνηση του Χρήστου Μέτιου και των μισθοφόρων του στην αναλογική εκπροσώπηση των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών που μετέχει η Περιφέρεια ΑΜΘ. Αγνοώντας το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών που επιβεβαίωσε το απαραίτητο της «αναλογικής εκπροσώπησης» και υιοθετώντας  τη συνδρομή όχι μόνο της ψήφου αλλά και της πολιτικής νοοτροπίας των Συμβούλων που προέρχονται από τη Χρυσή Αυγή, η Διοίκηση της ΠΑΜΘ κατάφερε να μην γίνει δεκτή η δημοκρατική αλλά και εκ του νόμου επιβεβλημένη εκπροσώπηση των παρατάξεων και άρα των πολιτών.

Για άλλη μία φορά στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταστρατηγούνται οι διατάξεις της νομοθεσίας και λαμβάνονται αποφάσεις όχι με γνώμονα τη νομιμότητα, αλλά με βάση τη ματαιοδοξία του Χρήστου Μέτιου. Δυστυχώς, τα θύματα αυτής της ακατανόητης εμμονής του Περιφερειάρχη σε λανθασμένες αποφάσεις παραμένουν οι χιλιάδες επιχειρήσεις που ακόμα δεν έχουν πάρει τα χρήματα του Προγράμματος μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης, και δεκάδες επιχειρήσεις που διεκδικούν κονδύλια ενίσχυσης από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Είναι δημόσια γνωστό ότι ο Περιφερειάρχης δεν θέλει να μας ακούει…όμως, η παράταξη μας δεν θα πάψει να αγωνίζεται για την ανατροπή των καθεστωτικών πρακτικών και των νοοτροπιών που τελικά κρίνονται εκ του αποτελέσματος ως ανεπαρκείς, χαρακτηρίζονται από υιοθεσίες των ‘ορφανών’ της Χρυσής Αυγής και δεν ταιριάζουν σε κανέναν σοβαρό δημοκρατικό πολίτη, όσο μεγάλη και αν είναι η ανάγκη πολιτικής επιβίωσης του.

 

Από το Γραφείο Τύπου