Δύο σημαντικές επερωτήσεις φέρνει η Περιφερειακή Σύνθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Προ των ευθυνών της φέρνει για άλλη μία φορά τη Διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ η Περιφερειακή Σύνθεση. Γνωρίζουμε πλέον ότι η αμέλεια και η αδιαφορία τους έχουν «χτυπήσει κόκκινο», όμως γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να απολογηθούν έναντι των πολιτών.

Στην πρώτη μας επερώτηση θίγουμε το θέμα του δρόμου Καβάλα – Δράμα, ο οποίος έχει αφεθεί στην τύχη του και επιπλέον καθίσταται και επικίνδυνος για όσους κινούνται σε αυτόν. Στον συγκεκριμένο δρόμο, λοιπόν, ο οποίος υπάγεται στην ευθύνη της Περιφέρειας και στο ύψος της διασταύρωσης των Φιλίππων υπάρχει στραγγιστικό έργο του οποίου τα κάγκελα σε άμεση επαφή με το δρόμο, εδώ και πολλούς μήνες, βρίσκονται σπασμένα και έτοιμα να «σουβλίσουν» όποιον χάσει τον έλεγχο του οχήματος και καρφωθεί πάνω σε αυτά. Ποιος περιμένουν να μεριμνήσει για αυτά;

Υπογραμμίζουμε δε ότι ο δρόμος αυτός οδηγεί και σε ένα από τα πλέον σημαντικά μνημεία της Περιφέρειας μας, αλλά και της χώρας μας εν γένει, που είναι το αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, συνεπώς υπάρχει ακόμη ένας λόγος για τον προσέξουν, αλλά ούτε και αυτό τους συγκινεί. Περιμένουμε τις απαντήσεις που θα δώσουν στην σχετική επερώτηση για να ενημερωθούν οι πολίτες.

Στη δεύτερη επερώτηση μας, τους καλούμε να απαντήσουν και ειδικά τον περιφερειάρχη, για ποιο λόγο τίθεται σε εφαρμογή η δυνατότητα των Αντιπεριφερειαρχών περί υπογραφής συμβάσεων απ’ ευθείας ανάθεσης έως του ποσού των 10.000 €; Με λίγα λόγια, αυτή η απόφαση «μικραίνει» το ποσό που δικαιούνταν να υπογράφουν σε απευθείας αναθέσεις οι Αντιπεριφερειάρχες και ως εκ τούτου διογκώνεται η γραφειοκρατία και δημιουργούνται επιπλέον προσχώματα σε απλές διαδικασίες. Κυρίως όμως, πρέπει να απαντήσει ο περιφερειάρχης με ποιο σκεπτικό έλαβε μία τέτοια απόφαση και ποια ήταν η αφορμή ώστε να προβεί σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να ενημερωθεί και το Σώμα, αλλά κυρίως όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας μας.