ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ «Προβλήματα βατότητας και προσβασιμότητας παλιάς εθνικής οδού Παρανεστίου – Σταυρούπολη»

01/03/2023

Προς

Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Κο Χρήστο Παπαθεοδώρου

Κοινοποίηση

Γραφείο Περιφερειάρχη

Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δράμας

Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Προβλήματα βατότητας και προσβασιμότητας παλιάς εθνικής οδού Παρανεστίου – Σταυρούπολη»

 

Τον Ιούνιο του 2022 η Περιφερειακή Σύνθεση είχε υποβάλλει επερώτηση προς τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ με θέμα τις κακοκτεχνίες και τα προβλήματα στην παλιά εθνική οδό Παρανεστίου – Σταυρούπολης.

Στη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2023 οπόταν και είχε συζητηθεί η επερώτηση μας, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δράμας είχε εν πολλοίς παραδεχτεί την ύπαρξη προβλημάτων στον συγκεκριμένο δρόμο και μεταξύ άλλων είχε πει ότι επίκειτο δημοπράτηση μελετών αναφορικά με τον συγκεκριμένο δρόμο και είχε κάνει λόγο για «οριστική επίλυση» των προβλημάτων τόσο στο ύψος του οικισμού Κάτω Θόλος, όσο όμως και στο συνολικό μήκος του δρόμου.

Παρά ταύτα και ενώ έχουν περάσει περίπου οκτώ μήνες από τις ανακοινώσεις του αντιπεριφερειάρχη, ο δρόμος παραμένει σε κακή κατάσταση, υπάρχει κίνδυνος καταπτώσεων και επιπλέον δεν γίνονται ούτε απλές εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος ή/και των πρανών.

Τούτων δοθέντων, ερωτάσθε:

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η κατά τα λεγόμενά σας δρομολόγηση της «οριστικής λύσης» για τα προβλήματα του δρόμου Παρανέστι – Σταυρούπολη;

Για ποιο λόγο δεν υπήρξε καμία πρόοδος εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες (τουλάχιστον, από τη στιγμή που επισημάνθηκαν τα προβλήματα από την παράταξή μας);

Για ποιο λόγο δεν γίνονται ούτε καν οι απλές συντηρήσεις (όπως π.χ. καθαρισμός πρανών, κλάδευση παρακείμενων του δρόμου δέντρων, θάμνων κλπ) σε έναν δρόμο που συνδέει δύο περιφερειακές ενότητες και που εξυπηρετεί μεγάλο όγκο οχημάτων (και οχημάτων βαρέως τύπου μεταφοράς ξυλείας, γάλακτος κ.α.)

 

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σταύρος Βαβίας

Νικόλαος Βουλγαρίδης

Κωνσταντίνος Εξακουστός

Εμμανουήλ Ταπατζάς

Αργύρης Πατακάκης

Τριανταφυλλιά Καζάκου – Βρούζου

Οδυσσέας Βουρβουκέλης

Ιρφάν Χατζηγκενέ