Βόλτα … στη Θάσο έκανε ο θίασος του … Περιφερειάρχη !!!

Στη Θάσο βρέθηκε αυτή τη φορά ο περιοδεύων θίασος με επικεφαλής τον Χρήστο Μέτιο. Αυτοί που προσποιούνται, ανεπιτυχώς βέβαια, ότι διοικούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Αυτοί οι ίδιοι προσπαθούν να ψελλίσουν κάτι για την Θάσο. Η αλήθεια είναι ότι είχαν πάρα πολύ καιρό να πατήσουν το πόδι τους στο νησί.

Κατά την προσφιλή τους συνήθεια έκαναν … συσκέψεις, βγήκαν φωτογραφίες και εξέδωσαν δελτίο τύπου αλλά η απογοήτευση είναι τεράστια καθώς δεν έχουν να πουν τίποτε για την Θάσο.

Το πλέον αναπτυσσόμενο, τουριστικά, μέρος της Περιφέρειας πορεύεται μόνο του χάρη στη δύναμη και στη δυναμική των πολιτών του και στις δυνάμεις του Δήμου του.

Η Περιφέρεια απούσα. Η απουσία της «φωνάζει» για τις ευκαιρίες παραπέρα ανάπτυξης που χάνονται λόγω της ανικανότητάς τους, ως διοίκηση.

Ο Χρήστος Μέτιος θα μείνει στην ιστορία ως ο Περιφερειάρχης που αδιαφόρησε περισσότερο από κάθε άλλον για το νησί της Θάσου, την οποία χρησιμοποιεί μόνο ως φόντο στις φωτογραφίες του!

Στο δελτίο τύπου λένε ψέματα και επιχειρούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις «μπερδεύοντας» έργα που «θα» γίνουν ή με έργα που «θα ήθελαν» να γίνουν, χωρίς καμία χρονική και ουσιαστική δέσμευση και προγραμματισμό. Τα ουσιαστικά θέματα που αφορούν την Θάσο βρίσκονται στο ίδιο σημείο, χωρίς καμία πρόοδο από τότε που ξεκίνησε η παρούσα θητεία της … διοίκησης.

Η ανικανότητά τους, τους χαρακτηρίζει! Ανικανότητα την οποία ομολογούν και οι ίδιοι όταν γράφουν ότι ο «ρυθμός υλοποίησης των έργων πρέπει να επιταχυνθεί». Όμως, η αλήθεια είναι ότι ο Περιφερειάρχης και οι συνεργαζόμενοι μαζί του έχουν την απόλυτη ευθύνη για τις καθυστερήσεις και είναι υπόλογοι γι’ αυτό.

Ας θυμίσουμε δύο παραδείγματα από όσα γράφουν στο δελτίο τύπου, οι ίδιοι. Εξαιτίας της ανικανότητάς τους ξαναγέμισε με άμμο η λίμνη στο φράγμα των Μαριών. Όφειλαν να την έχουν εκβαθύνει έγκαιρα. Εξαιτίας της ανικανότητάς τους η γέφυρα των Μαριών θα είναι σε αυτή την οικτρή κατάσταση καθ’ όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Φυσικά, θα λάβουν τις απαραίτητες απαντήσεις στις 8 Οκτωβρίου και από τους πολίτες της Θάσου. Ο καιρός γαρ εγγύς.

(στην φωτογραφία ρητορικό ερώτημα των Θασίων στο έργο της γέφυρας των Μαριών)