Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

Μια οφειλόμενη απάντηση του Χριστόδουλου Τοψίδη στον περιφερειάρχη

 

Την πλήρη αποδρομή στην οποία βρίσκεται η παράταξή του, απέδειξε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ σε πρόσφατη κομματική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία δήλωσε ότι η παράταξή μας «δεν μπορεί να κάνει ψηφοδέλτιο». Η απάντηση σε αυτό είναι περιττή μεν, ωστόσο τον διαβεβαιώνουμε και αυτόν και όλους όσοι αναπαράγουν τα κατάπτυστα λεγόμενά του ως «είδηση», ότι η Περιφερειακή Σύνθεση θα δώσει ισχυρό παρών στις επερχόμενες εκλογές και η προοπτική νίκης θα γίνει βεβαιότητα.

Επιπλέον, προτού μιλήσει για αντίληψη ο Χρήστος Μέτιος, θα πρέπει να απαντήσει τι αντιλαμβάνεται ο ίδιος, που αν και «διοικεί» επί εφτά χρόνια δεν έχει καταλάβει το παραμικρό για την πραγματική εικόνα της κοινωνίας. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι και παραμένει ένας ενεργός επιχειρηματίας με αξιοσημείωτη σταδιοδρομία, σε αντίθεση με τον περιφερειάρχη που το όνομά του είναι συνώνυμο με την αποτυχία σε όλους τους τομείς, ακόμα και στον επαγγελματικό.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης απείλησε με «διαγραφές» όσους και όσες δεν στρατευτούν ως υποψήφιοι/ες με την παράταξη Μέτιου καθώς όπως είπε «δεν μπορεί άνθρωποι οι οποίοι έχουν φτιαχτεί, έχουν κερδίσει από τη Νέα Δημοκρατία, έχουν προβληθεί από τη Νέα Δημοκρατία, να βγαίνουν απέναντι στο επίσημο κόμμα. Αυτό δεν θα το ανεχτεί ούτε η ΔΕΕΠ, ούτε η κυβέρνηση». Το αν ο κος Τζαμπάζης μεταφέρει κυβερνητική θέση, αυτό μένει να αποδειχθεί. Όμως, ο αυταρχισμός με τον οποίο συμπεριφέρεται και εκφέρει δημόσιο λόγο είναι τουλάχιστον απαράδεκτος και φυσικά καταδικαστέος.

Αυτές οι πρακτικές που επιχειρούν να εφαρμόσουν ο τοπικός πρόεδρος μαζί με τον περιφερειάρχη σαν να είναι συνεννοημένοι, είναι φερμένες από άλλες εποχές που δεν τιμούν ούτε τη Δημοκρατία, αλλά ούτε και τη Νέα Δημοκρατία. Και αποδεικνύουν περίτρανα την ανικανότητα Μέτιου να πείσει ανθρώπους να τον ακολουθήσουν διά της ευθείας οδού, αφού το έργο που έχει να επιδείξει είναι μηδενικό.

Για την ακρίβεια δεν μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του Συμβούλους, αφού τον αμφισβήτησε ευθέως ο Αντιπεριφερειάρχης του Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος είπε: «αυτό που αγαπάμε περισσότερο είναι ο τόπος μας, η οικογένεια μας, και φυσικά (θέλουμε) να αναδείξουμε αυτόν τον τόπο και να πάρει αυτό το ταξίδι γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στερήθηκε θεωρώ αυτό που αναζητάμε και αναζητήσαμε στο άμεσο παρελθόν».

Συμπερασματικά, όλη αυτή η παράσταση που δόθηκε στην Κομοτηνή μας λέει ότι ο Χρήστος Μέτιος βρίσκεται σε απόλυτη αποδρομή και ζει τον πανικό της κατάρρευσης. Στην προσπάθεια του «να πιαστεί από κάπου» βγάζει αυτές τις κορώνες απελπισίας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής ΔΕΕΠ, αλλά πλέον όλοι ξέρουν ότι το παιχνίδι γι’ αυτόν είναι χαμένο. Και το κατάλαβαν, έστω και αργά ακόμη και οι «δικοί του», όπως ο Νίκος Τσαλικίδης που τώρα στο τέλος της θητείας προσπαθεί να πετάξει τις ευθύνες από πάνω του και να τις φορτώσει στον περιφερειάρχη για να μην τις «χρεωθεί». Όμως ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του οδήγησαν το καράβι της Περιφέρειας στα βράχια και γι’ αυτό θα τους πάρει το τιμόνι από τα χέρια τον Οκτώβριο.