Μαύρα γράμματα σε άσπρο χαρτί ο απολογισμός της διοίκησης της ΠΑΜΘ για το έτος 2022

Ακόμη μία «χαμένη» χρονιά μετράει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εξαιτίας της απραξίας της υπάρχουσας διοίκησης. Και αυτό πλέον δεν είναι μια απλή εκτίμηση, αλλά προκύπτει από τον «απολογισμό πεπραγμένων» των μελών της διοίκησης για το έτος 2022, που παρουσιάστηκε ενώπιον του Περιφερειακού Συμβουλίου το απόγευμα της Τρίτης.

Από τα γραφόμενα, τα βίντεο και ό,τι άλλο σκαρφίστηκαν οι σύμβουλοι της διοίκησης για να «κρύψουν» την απραξία τους, ένα είναι το συμπέρασμα: Επί έναν ολόκληρο χρόνο, οι διοικούντες δεν έκαναν τίποτα απολύτως πέρα από πολύ απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα είχαν γίνει ούτως ή άλλως – ακόμα και αν δεν υπήρχε διοίκηση.

Είμαστε σίγουροι οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα εκτελούσαν τα καθήκοντα τους, όπως για παράδειγμα τον καθαρισμό πρανών, είτε είχαν πολιτικό προϊστάμενο, είτε όχι. Και εδώ ακριβώς είναι το ζήτημα και το έλλειμμα του απολογισμού που ακούγαμε ματαίως επί σχεδόν τέσσερις ώρες: Δεν υπάρχει στοχοθεσία και πολιτικό όραμα. Και αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μας μαζί τους.

Εμείς όχι μόνο έχουμε όραμα, αλλά αυτό εδράζεται κυρίως στις ανάγκες των πολιτών της Περιφέρειας μας που της αξίζει να ευημερήσει, να προοδεύσει και να εξελιχθεί σε όλους τους πίνακες κατατάξεων, όπου σήμερα κατέχει τις τελευταίες θέσεις λόγω της διοικητικής ανικανότητας του περιφερειάρχη και  αυτών που τον πλαισιώνουν.

Ευτυχώς, πλέον μετράμε αντίστροφα και ο καιρός που θα πάρουμε την εντολή να υλοποιήσουμε το όραμα μας, είναι πλέον κοντά.