Συλλυπητήριο μήνυμα για το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη όπου σκοτώθηκαν πέντε Έλληνες

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και όλα τα μέλη της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στη Λιβύη και έχασαν τη ζωή τους πέντε μέλη της Ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, τρία εκ των οποίων ήταν στρατιωτικοί και δύο ήταν πολίτες.

Η Ελληνική αποστολή είχε φτάσει στη Λιβύη προκειμένου να συνδράμει στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, ωστόσο το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της, συγκρούστηκε με φορτηγό και συνέβη το δυστύχημα.

Οι άνθρωποι αυτοί χάθηκαν προσπαθώντας να σώσουν ζωές άλλων ανθρώπων, που κι εκείνοι με τη σειρά τους ήταν θύματα μιας οικολογικής καταστροφής. Εκτελούσαν, δηλαδή, το ύψιστο καθήκον του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Ο θάνατός τους αποτελεί ένα βαθύτατα θλιβερό γεγονός για όλη την Ελλάδα, που πενθεί την συγκεκριμένη απώλεια.

Παράλληλα, οι ευχές όλων συντροφεύουν τους/τις τραυματίες του δυστυχήματος, που πλέον νοσηλεύονται σε ελληνικά νοσοκομεία.