Επίσκεψη στις πληγείσες από χαλαζόπτωση περιοχές του Παγγαίου

Αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Σύνθεσης επισκέφτηκε τα χωριά του Παγγαίου τα οποία επλήγησαν από την χαλαζόπτωση του Σαββάτου. Η αντιπροσωπεία βρέθηκε σε όλες τις περιοχές από τον Πλατανότοπο ως το Οφρύνιο και από τη Φωλιά ως την Κάριανη. Οι ζημιές οι οποίες σημειώθηκαν στους ακάλυπτους αμπελώνες αγγίζει το 100%. Η Διοίκηση της Περιφέρειας οφείλει πέρα από τις διαπιστώσεις να προβεί σε κάθε ενέργεια προκειμένου οι άνθρωποι να αποζημιωθούν σε άμεσο χρόνο και με το πραγματικό ύψος της ζημιάς. Υπενθυμίζεται ότι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι αμπελουργοί της Καβάλας δεν εισέπραξαν ενίσχυση της κατηγορίας deminimis, είναι και το γεγονός ότι η διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ουδέποτε έστειλε την απαραίτητη τεκμηρίωση των ζημιών προκειμένου να διευκολυνθεί η καταβολή των ενισχύσεων τους αμπελουργούς όπως έγινε σε άλλους νομούς της χώρας και σε άλλες Περιφέρειες.

Κάτι αντίστοιχο δεν πρέπει να συμβεί στην παρούσα περίπτωση από την οποία δυστυχώς τόσο στις ελιές όσο και κυρίως στα επιτραπέζια σταφύλια ο νομός Καβάλας και η Ελλάδα θα βγουν έξω από αγορές εξαιτίας της χαλαζόπτωσης του Σαββάτου.

Στην αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Σύνθεσης συμμετείχαν Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και ο Δημήτρης Κλειτσιώτης, ενώ στο ίδιο σημείο βρέθηκε και ο Καβαλιώτης Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος