Περιφέρεια ΑΜΘ: Η Διοίκηση αδιαφορεί για την άποψη των Δραμινών

Την πλήρη αδιαφορία της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την άποψη των τοπικών κοινωνιών, διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 27/07.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα θέματα της συνεδρίασης αφορούσε την γνωμοδότηση του Σώματος επί Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων επιχειρούμενης επένδυσης σε περιοχή της ΠΕ Δράμας.

Το διοικητικό σχήμα που έχει δημιουργήσει ο Χρήστος Μέτιος ψήφισε θετικά, την ώρα όμως που η τοπική κοινωνία της περιοχής στην οποία χωροθετείται η επένδυση, έχει εκφραστεί αρνητικά και μάλιστα περισσότερες από μία φορές.

Τόσο η τοπική κοινότητα Βώλακα, όσο και ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου έχουν δηλώσει επισήμως και αρμοδίως την αρνητική τους θέση επί της συγκεκριμένης επένδυσης, πλην όμως αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τον Χρήστο Μέτιο και τους συν αυτώ.

Ο ρόλος του Περιφερειακού Συμβουλίου, επί τέτοιων θεμάτων είναι γνωμοδοτικός και αυτό που θα περίμενε κανείς είναι αν μη τι άλλο μία σύμπλευση απόψεων των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης, υπό την προϋπόθεση ότι αμφότεροι εξυπηρετούν και υπηρετούν τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών.

Και, ενώ ο Α βαθμός της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΤΚ Βώλακα και Δήμος Κάτω Νευροκοπίου), έχουν εκφραστεί αρνητικά επί της επένδυσης, όπως επιβεβαίωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Ζιμπίδης,  η Διοίκηση της Περιφέρειας αποφάσισε να μην λάβει καθόλου υπόψη της αυτή τη θέση/στάση και να ψηφίσει εκ διαμέτρου αντίθετα.

Οι λόγοι για αυτή τη στάση της Διοίκησης δεν είναι γνωστοί. Από την άλλη πλευρά όμως, η παράταξή μας γνωρίζει και έχει πολλάκις καταγγείλει ότι οι άνθρωποι που απαρτίζουν τη Διοίκηση στην Περιφέρεια μας, ζουν «στον κόσμο τους» και εντελώς αποκομμένοι από την κοινωνία των πολιτών, όντες ανίκανοι (ή αδιάφοροι) να αφουγκραστούν τις ανάγκες.

Δυστυχώς, για την παράταξή μας, αυτός ο τρόπος λειτουργίας της Διοίκησης είναι πλέον αναμενόμενος καθώς έχουμε διαγνώσει την ανικανότητα τους. Ωστόσο, δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν την αδιαφορία σε «κανονικότητα» και όπως πράττουμε εδώ και δύο χρόνια, συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε και να καταδικάζουμε τα λάθη τους, τα οποία δυστυχώς επαναλαμβάνουν σταθερά, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι λάθη, αλλά επιλογές που βάλλουν κατά των συμφερόντων των πολιτών.

Από το Γραφείο Τύπου