Και πάλι πίσω από τις εξελίξεις η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ

Πίσω από το όχημα των εξελίξεων τρέχει για άλλη μία φορά η Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με «στάση» αυτή τη φορά στην Καβάλα και συγκεκριμένα στον νεόδμητο σταθμό πλευρικών διοδίων του Αγίου Ανδρέα.

Αυτή τη φορά, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ζητά τον επανασχεδιασμό του σταθμού καθώς διαπίστωσε ότι έτσι όπως έχει κατασκευαστεί είναι δυσλειτουργικός και προκαλεί προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων αφενός και αφετέρου σε ώρες αιχμής είναι αδύνατη η διέλευση οχημάτων έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κα).

Κατ’ αρχάς, «να συγχαρούμε» τον κο Αντωνιάδη για την ικανότητα του να παρατηρεί το προφανές! Σοβαρά μιλώντας όμως, περιποιεί ντροπή η στάση του κου Αντιπεριφερειάρχη καθώς η συγκεκριμένη επισήμανση στη δεδομένη χρονική στιγμή, σημαίνει ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ είτε δεν συμμετείχε στην διαβούλευση στη φάση σχεδιασμού/κατασκευής του σταθμού, είτε η κατασκευαστική εταιρία δεν τους έλαβε υπόψη ως ισότιμους συνομιλητές (σε περίπτωση που κάποιος από τη Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ παρατήρησε εγκαίρως την κατασκευαστική δυσλειτουργία).

Με άλλα λόγια, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επιχειρεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (αλλά και αυτών της Δράμας που επίσης χρησιμοποιούν κατά κόρον τον σταθμό) και με επικοινωνιακά τρικ προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του, αφού όλοι καταλαβαίνουν ότι αν είχε ασχοληθεί έστω και λίγο με τον σταθμό διοδίων στη φάση της κατασκευής του, σήμερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ωστόσο, εάν όντως η παράταξη του και ο ίδιος ενδιαφέρονται για το καλό των πολιτών στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Δράμας, προφανώς θα συνηγορήσει στην πρόταση της παράταξής μας, η οποία εκτιμά ότι η διέλευση των μονίμων κατοίκων των δύο ΠΕ από τον συγκεκριμένο σταθμό διοδίων θα πρέπει να γίνεται χωρίς καταβολή αντιτίμου και άρα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα στην Εγνατία Οδό Α.Ε.

Η παράταξή μας, κατόπιν και ενεργειών του Περιφερειακού Συμβούλου Δράμας Αργύρη Πατακάκη και των Περιφερειακών Συμβούλων Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου και Αλέξανδρου Ιωσηφίδη παρακολουθεί στενά το συγκεκριμένο θέμα και έχει προκαλέσει συζήτηση επ’ αυτού στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επομένως, αυτό που μένει τώρα να δούμε, είναι η στάση που θα κρατήσουν οι διοικούντες που δήθεν κόπτονται για την υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος και αν θα προσυπογράψουν το σχετικό ψήφισμα που προωθεί η παράταξή μας.

 

Από το Γραφείο Τύπου