Η Περιφερειακή Σύνθεση παρακολουθεί στενά το θέμα της υδροδότησης στην περιοχή της Μαρώνειας

Το νερό «νεράκι» λένε οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επιχειρηματίες στην περιοχή της Μαρώνειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και η διοίκηση της Περιφέρειας αρκείται σε τυπικούς ελέγχους, τα αποτελέσματα των οποίων δεν θεωρεί και απαραίτητο να δημοσιοποιήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η ενημέρωση για τις ενέργειες της Περιφέρειας επί του συγκεκριμένου -σοβαρότατου- θέματος ήρθε μόνο μετά από παρότρυνση της παράταξής μας, που έχει αποδείξει ότι τείνει μονίμως εύηκοον ους στα προβλήματα των πολιτών σε όλη την επικράτεια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Κατανοούμε πλήρως και γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της υδροδότησης στη συγκεκριμένη περιοχή είναι σύνθετο και πολύπλοκο, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν εμπλεκόμενο φορέα.

Αυτό που απαιτούμε από την Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι να εξαντλήσει το 100% των δυνατότητων της καθώς το νερό είναι ύψιστο αγαθό πρωτίστως και την επιβίωση και σωστή διαβίωση των πολιτών. Παράλληλα όμως, η λειψυδρία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην τοπική επιχειρηματικότητα που είναι κατά βάση εποχική-τουριστική και ακόμη και η παραμικρή καθυστέρηση στην εξομάλυνση της κατάστασης έχει σημαντικό αρνητικό αποτύπωμα.

Παραμένουμε στις επάλξεις και σε άμεση επαφή με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες στην περιοχή της Μαρώνειας καταγράφοντας όλες τις εξελίξεις επί του συγκεκριμένου προβλήματος. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να επανέλθουμε, αλλά όπως έχει αποδείξει η έως τώρα πορεία και στάση της παράταξής μας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, θα το πράξουμε με οποιονδήποτε προσφερόμενο τρόπο.

Από το Γραφείο Τύπου