Νέα «ήθη» στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τους συνεργαζόμενους του Μέτιου

Εικόνα διάλυσης παρουσίασε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ το συνεργατικό σχήμα της διοίκησης, αφού είδαμε Συμβούλους της παράταξης Σιμιτσή (η οποία συνδιοικεί με την παράταξη Μέτιου) να υποβάλλουν επερωτήσεις προς… τη Διοίκηση!

Προφανώς, όλοι/ες οι Σύμβουλοι έχουμε το δικαίωμα υποβολής επερωτήσεων, αλλά από την άλλη πλευρά αποτελεί σχήμα οξύμωρο οι διοικούντες να ρωτούν τους διοικούντες για ζητήματα της διοίκησης… Αυτό μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: ότι ο διοικητικός πυρήνας Μέτιου έχει αποβάλλει τους συνεργαζόμενους και αποδεικνύει περίτρανα τους ισχυρισμούς της Περιφερειακής Σύνθεσης ότι το «συνεργατικό σχήμα» που λειτούργησε επί 3.5 χρόνια είχε ως μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και τίποτα παραπάνω.

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της συνεδρίασης, αυτή για άλλη μία φορά ορίστηκε από την παράταξη μας, μιας και οι διοικούντες κατάρτισαν την ημερήσια διάταξη με «εγκρίσεις» και «τυπικά» θέματα, όπως συνηθίζουν και τα θέματα ουσίας τέθηκαν και πάλι από την Περιφερειακή Σύνθεση υπό μορφή επερωτήσεων.

Έτσι, δεν είχαν τίποτα να πουν για τις τραγικές καθυστερήσεις στο Φράγμα του Μαρμαρά, που λόγω της κωλυσιεργίας τους το έργο θα πάει τουλάχιστον έξι χρόνια πίσω στερώντας από μεγάλη μερίδα αγροτών της ΠΕ Καβάλας που παράγουν ακριβά και ποιοτικά προϊόντα (σταφύλια και βρώσιμες ελιές) την πρόσβαση σε ένα άρτιο αρδευτικό δίκτυο. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας πέρα από κάποιες ρηχές υπηρεσιακές δικαιολογίες δεν βρήκε να αναφεθρεί ούτε σε μία ενέργεια της διοίκησης προκειμένου να αποτραπεί το αδιέξοδο, ούτε ήταν σε θέση να κάνει κάποια εκτίμηση όσον αφορά τις συνέπειες που έχουν προκαλέσει. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η διοίκηση της Περιφέρειας γκρεμίζει το φράγμα του Μαρμαρά λίγο πριν αυτό τελειώσει.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης που τον είδαμε να κρύβεται πίσω από το «νομικό πλαίσιο» και γενικά να προσπαθεί να απαλλαγεί από τις ευθύνες του και φορτώνοντας τες στο κεντρικό κράτος ή οπουδήποτε αλλού. Παρά τα πέντε πολύ σημαντικά ζητήματα που έθεσε ο Σύμβουλος μας και αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιρφάν Χατζηγκενέ (Πυροσβεστικό κλιμάκιο ορεινής Ξάνθης, Κτιριακό πρόβλημα μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ξάνθης, Αρμοδιότητες ειδικού συμβούλου Μουσταφά Μουσταφά, λειτουργία ΣΟΠΠ ΠΕ Ξάνθης, Διαγωνισμός αδειών ταξί ΠΕ Ξάνθης) δεν δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση και η στάση του Αντιπεριφερειάχη κατέδειξε περίτρανα την ένδεια και την ανικανότητα της διοίκησης να ασχοληθεί με ζητήματα που αφορούν ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών.

Άλλωστε το γεγονός ότι η συνεδρίαση ήταν απλώς διεκπεραιωτική και χωρίς συζήτηση ουσίας κατήγγειλε και ο επικεφαλής της παράταξης μας Χριστόδουλος Τοψίδης ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα «φτηνά» προεκλογικά τερτίπια που επιχειρεί να εφαρμόσει ο περιφερειάρχης.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος τους πλέον μετράει αντίστροφα και σύντομα θα λάβουν τις απαντήσεις που τους αρμόζουν από το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας μας στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου!