Επικοινωνιακά «τρικ» του Περιφερειάρχη στη Σαμοθράκη

Με ψέματα και αλχημείες, ο περιφερειάρχης επιχείρησε για άλλη μία φορά να πείσει ότι η διοίκησή του ενδιαφέρεται και παράγει έργο στη Σαμοθράκη. Έτσι με «μαύρα γράμματα» σε άσπρο χαρτί, γέμισε ένα δελτίο τύπου με λίστες υποτιθέμενων έργων, όμως ουσιαστικά λέει πολλά ψέματα και κρύβει ή στρεβλώνει την αλήθεια.

Πιο συγκεκριμένα:

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ότι η αναβάθμιση των υποδομών του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης είναι ένα έργο που έχει σταματήσει καθώς πρέπει να γίνει γι’ αυτό μία έξτρα μελέτη. Το γνωρίζει;

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ότι η σύνταξη του Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης και η υλοποίηση του Σχεδίου Ασφάλειας του Νερού που ‘χρονίζει’ εδώ και πολλά χρόνια και παρά το ότι σε λίγο τελειώνει η θητεία του, δεν έχει καταφέρει να το ολοκληρώσει.

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ότι οι καθαρισμοί ρεμάτων και τάφρων, όπως και η συντήρηση του οδικού δικτύου είναι συμβατικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας που θα υλοποιούνταν ούτως ή άλλως ακόμα και από διορισμένη διοίκηση, αλλά τα παρουσιάζει ως «έργα» και έτσι ψευδόμενος, παραπλανεί τους πολίτες.

ΔΕΝ ΛΕΕΙ ότι για την κατασκευή του δρόμου που οδηγεί στην Παναγία Κρημνιώτισσα πρέπει να βρεθεί χρηματοδοτικό εργαλείο και ότι δεν έχει την ικανότητα να το εντάξει.

Αντιθέτως, λέει πολλά λόγια χωρίς βάση και χωρίς ουσία, αλλά με μόνο σκοπό να δημιουργήσει εντυπώσεις και να χρεώσει παραγωγικότητα στον ίδιο και τη διοίκησή του.

Κινούμενος στο πνεύμα της παραπλάνησης, αυτοαναιρείται κιόλας αφού το έργο της κατασκευής λιμενοδεξαμενής στον Ξηροπόταμο το αναφέρει και στην κατηγορία «έργα και μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί», αλλά και στην κατηγορία «έργα ή μελέτες που είναι σε εξέλιξη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Έβρου»! Εν τω μεταξύ, το συγκεκριμένο έργο ‘ανακοινώνεται’ εδώ και επτά χρόνια και ενώ βρίσκεται στο τέλος της θητείας η πρόοδος είναι ελάχιστη!

Ωστόσο, το έργο παράγεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι στα Δελτία Τύπου γι’ αυτό ως Περιφερειακή Σύνθεση προκαλούμε τον Περιφερειάρχη να επιβεβαιώσει των λόγων του το ασφαλές με πράξεις και ειδικότερα να φέρει ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα συζήτησης στην επικείμενη συνεδρίαση του Π.Σ. τροποποίηση του Ετησίου Προγράμματος Δράσεων, ώστε να ενταχθούν άμεσα σε αυτό «αναγκαία έργα και μελέτες» για τη Σαμοθράκη, όπως: Συντήρηση του οδοφωτισμού στον οικισμό των Θερμών, προϋπολογισμού 40.000 €, Μελέτες για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Πνευματικού Κέντρου, του παλιού νηπιαγωγείου της Χώρας και του Δημαρχείου προϋπολογισμού 37.200 €, Μελέτη για την πιστοποίηση των ορεινών μονοπατιών προϋπολογισμού 30.000 €, Αποκατάσταση ζημιών στα μικρά πάρκα αναψυχής προϋπολογισμού 40.000 €, Χρηματοδότηση για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους της Περιφέρειας, προϋπολογισμού 20.000 €.

Αντί, λοιπόν, να «τάζει» και να μοιράζει κούφιες υποσχέσεις, ας αποδείξει ότι όντως εννοεί αυτά που λέει. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα έργα/μελέτες είναι άμεσης προτεραιότητας και συμβάλουν στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού και στην ενίσχυση της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.