Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας για τα αναχώματα του Νέστου

Σε μεγάλη ταλαιπωρία έχουν μπει για άλλη μία φορά οι κάτοικοι του οικισμού Ηλιόπτερα, αλλά και πολλοί αγρότες που δραστηριοποιούνται στην κοιλάδα του Νέστου, καθώς ο ποταμός «φούσκωσε» για άλλη μία φορά προκαλώντας σημαντικές ζημιές.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ άφησε τους ανθρώπους αυτούς στο έλεος του Θεού και χωρίς καμία μέριμνα για αντιπλημμυρική θωράκιση ενόψει του φετινού χειμώνα.

Ήδη από τις 29 Ιανουαρίου 2021, η παράταξη μας είχε επισημάνει την ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις στα αναχώματα του Νέστου, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, αλλά ο Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του είχαν κλειστά αυτιά, όπως πάντα.

Σήμερα, που το ποτάμι πλημμύρισε και τα αναχώματα δεν «άντεξαν», τι έχουν να πουν;

Νιώθουν άραγε την ανάγκη να ζητήσουν μία συγγνώμη για την αδιαφορία τους;

Αισθάνονται έστω και λίγο υπεύθυνοι για αυτό που έχει συμβεί;

Είτε αισθάνονται υπεύθυνοι, είτε όχι, η ευθύνη φέρει τα ονοματεπώνυμά τους. Η αδράνεια τους προκάλεσε το σημερινό αποτέλεσμα και εξαιτίας τους εκατοντάδες αγρότες θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και θα δυσκολευτούν να εργαστούν εξαιτίας των πλημμυρών.

Επιπλέον, ο κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με αποζημιώσεις, που θα πρέπει να καταβληθούν και όλα αυτά επειδή κάποιοι «βαριούνται» να δουλέψουν.

Μήπως, όμως, παρατράβηξε το αστείο;

 

Ιρφάν Χατζηγκενέ
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – Περιφερειακή Σύνθεση