ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : «Ενημέρωση αναφορικά με την ανάθεση και τον προγραμματισμό των ενεργειών σχετικά με τον Κάθετο Άξονα Εγνατίας οδού Δράμας – Αμφίπολης»

Κομοτηνή 10/03/2021

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Κοιν: Γραφείο Περιφερειάρχη ΑΜΘ
Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δράμας

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Ενημέρωση αναφορικά με την ανάθεση και τον προγραμματισμό των ενεργειών σχετικά με τον Κάθετο Άξονα Εγνατίας οδού Δράμας – Αμφίπολης»

 

Στο πλαίσιο των διατάξεων του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, σας διαβιβάζουμε την επερώτηση μας προς τον Περιφερειάρχη και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ώστε να συζητηθεί στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μείζον θέμα και χρόνια διεκδίκηση της Δραμινής κοινωνίας είναι η σύνδεση της Περιφερειακής μας Ενότητας με την Εγνατία Οδό, όπως άλλωστε και με όλες τις υπόλοιπες Π.Ε. της ΠΑΜΘ. Μετά από τόσα χρόνια ο λαός της Δράμας δικαιούται να μετακινείται με ασφάλεια και ταχύτητα προς το μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση και στην υπόλοιπη χώρα. Ένας δρόμος που όχι μόνο θα κάνει ασφαλείς τις μετακινήσεις των συμπολιτών μας αλλά θα δώσει και οικονομική ώθηση στον τόπο μας τόσο με την εύκολη προσβασιμότητα για τους επισκέπτες μας όσο και για την απρόσκοπτη μετακίνηση των προϊόντων μας προς το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε σθεναροί υποστηρικτές και διεκδικητές αυτού του έργου και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε στην επιτυχή ολοκλήρωση του. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό το χρόνιο πρόβλημα, ειδικά τώρα, που για πρώτη φορά την αρμοδιότητα και ευθύνη των μελετών την έχει αποκλειστικά η Περιφέρεια μας.

 

 

Ερωτάστε:

 

Σχετικά με το τμήμα Δράμας – Μαυρολεύκης μήκους 14 χλμ

  1. Σε ποιο σημείο ωριμότητας βρίσκονται οι ήδη υπάρχουσες μελέτες;
  2. Με την σχετική ΚΥΑ τι κομμάτι ευθύνης του έργου ανατέθηκε στην ΠΑΜΘ;
  3. Με ποια διαδικασία θα γίνει η εκπόνηση και ωρίμανση των μελετών;
  4. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών που προτίθεται να αναλάβει η ΠΑΜΘ και ποιος ο χρόνος ολοκλήρωσης τους;

 

 

Ο Επερωτών Περιφερειακός Σύμβουλος:

Αργύρης Πατακάκης– Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Δράμας

 

Συνυπογράφουν:

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Χρήστος Γάκης

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σταύρος Βαβίας

Μιχαήλ Αμοιρίδης

Νικόλαος Βουλγαρίδης

Κώστας Εξακουστός

Αριστείδης Μωυσιάδης

Εμμανουήλ Ταπατζάς

Φελίνα Καζάκου

Οδυσσέας Βουρβουκέλλης

Ιρφάν Χατζηγκενέ

Μαρία Πολυμέρου