ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : «Αποτέλεσμα αιτήματος ενημέρωσης της διοίκησης σχετικά με την Μελέτη αποκατάστασης γέφυρας έμπροσθεν του παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας κα»

Κομοτηνή 17/1/2022

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Κοιν: Γραφείο Περιφερειάρχη

Γραφείο Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας

Επικεφαλής παρατάξεων Περιφερειακού Συμβουλίου

 

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Αποτέλεσμα αιτήματος ενημέρωσης της διοίκησης σχετικά με την Μελέτη αποκατάστασης γέφυρας έμπροσθεν του παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας κα»

 

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξή μας αιτήθηκε ενημέρωση σχετικά με την πορεία αποκατάστασης της γέφυρας μπροστά στο παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας και την βούληση της Περιφέρειας. Από τον Περιφερειάρχη και τον τέως Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας πληροφορηθήκαμε ότι ουσιαστικά δεν υφίσταται χρονοδιάγραμμα ούτε για τις μελέτες, ούτε για το έργο. Επίσης, δεν υπάρχει σαφής βούληση της διοίκησης ως προς την αναγκαιότητα του έργου μετά το έργο του Δήμου Καβάλας.

Κατόπιν αυτών ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επανήλθε άμεσα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και με επείγον έγγραφό του υπέβαλε νέο ερώτημα προς την Εγνατία Οδό Α.Ε. εμπλέκοντας στην ερώτησή του και άλλα έργα τα οποία χρονίζουν λόγω κυρίως της έλλειψης ενδιαφέροντος της διοίκησης κατά τα τελευταία χρόνια (την διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού 6 από Π.Ε.Ο. έως διασταύρωση αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» και , για την περιμετρική Οδό της Καβάλας).

Επειδή είναι προφανές ότι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δεν έμεινε ούτε ο ίδιος ικανοποιημένος από τις απαντήσεις που έδωσαν ο Περιφερειάρχης και ο προκάτοχός του και αναζητά νέες απαντήσεις από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε. η οποία έχει αναδειχθεί εξαιτίας των επιλογών που έγιναν σε έναν διοικητικό μεσάζοντα, ερωτάται:

Α. ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των μελετών και του έργου ;

Β. ποια είναι η βούλησή της διοίκησης της Π.Ε. Καβάλας επί της αναγκαιότητάς υλοποίησής του ;

Γ. ποιο είναι το ορατό χρονοδιάγραμμα ως προς τα υπόλοιπα έργα ;

 

Για την Περιφερειακή Σύνθεση

 

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σταύρος Βαβίας

Νικόλαος Βουλγαρίδης

Κωνσταντίνος Εξακουστός

Εμμανουήλ Ταπατζάς

Αργύρης Πατακάκης

Τριανταφυλλιά Καζάκου – Βρούζου

Οδυσσέας Βουρβουκέλης

Ιρφάν Χατζηγκενέ