«Χάος» και ασυνεννοησία για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Σε ένα «καλά κρυμμένο» μυστικό έχει μετατρέψει την ενδεχόμενη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος. Παρά το γεγονός ότι έφτασε ο Δεκέμβρης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος δεν έχει καμία σαφή απάντηση για το αν τελικά θα λειτουργήσει φέτος το ΧΚΦ ή όχι.

Στις 17/11 είχε δηλώσει ότι θα «αναλάβει την πολιτική ευθύνη» ώστε να μην λειτουργήσει το Κέντρο λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα.

Στις 30/11 ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να βρει υπηρεσιακό υπάλληλο για υπογράψει την εισήγηση για τη λειτουργία του ΧΚΦ, ώστε και αυτός ως πολιτικός προϊστάμενος να βάλει τη σχετική υπογραφή…

Την ίδια ώρα, συνάδελφοι του από την παράταξη της Διοίκησης δηλώνουν στα ΜΜΕ ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει με το ΧΚΦ καθώς είναι ένα θέμα «που το χειρίζεται προσωπικά ο κος Παπαδόπουλος», όπως λένε.

Τελικά, τι ισχύει; Διαθέτει ο κος Παπαδόπουλος το πολιτικό σθένος να μιλήσει ανοιχτά για όσα έγιναν ή όσα δεν έγιναν σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι στο αν αυτό θα λειτουργήσει για τη φετινή σεζόν;

Ή θα επιλέξει για άλλη μία φορά το δρόμο της σιωπής και της δημιουργίας ενός χάους, το οποίο επιδρά πολύ αρνητικά στην τοπική οικονομία της ΠΕ Δράμας, αλλά και της Περιφέρειας ΑΜΘ;

Το Φαλακρό είναι ο κυριότερος πόλος έλξης τουριστών για την περιοχή της Δράμας αλλά και ένας σημαντικός πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας μας, και στη λειτουργία του συναρτάται η λειτουργία μίας μεγάλης σειράς τοπικών επιχειρήσεων (που απασχολούν και το ανάλογο προσωπικό, κάνουν προμήθειες από την τοπική αγορά κλπ), αλλά η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τίποτα από όλα αυτά.

Επιλέγουν να αφήνουν τους Δραμινούς επιχειρηματίες (που έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις σε πολλούς τομείς) στο σκοτάδι της αβεβαιότητας και κρύβονται πίσω από αστείες δικαιολογίες. Όμως η ανεπάρκεια τους είναι πλέον προφανής και είναι όλοι τους υπόλογοι απέναντι στην τοπική κοινωνία. Πρωτίστως όμως, υπόλογος είναι ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που επιτρέπει στους κυρίους της Διοίκησης του να «παίζουν κρυφτούλι» στις πλάτες των πολιτών!

 

Αργύρης Πατακάκης

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Δράμας – Περιφερειακή Σύνθεση