Απαράδεκτη η συμπεριφορά του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Το χειρότερο του πρόσωπο έδειξε για άλλη μία φορά ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν ωμά και κυνικά παραδέχτηκε ότι δεν θέλει να απαντήσει σε επερώτηση της παράταξής μας!

Αυτή η συμπεριφορά ουσιαστικά συνιστά απαξίωση του ίδιου του θεσμού και της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεν μπορούμε φυσικά να παραβλέψουμε και τη στάση του Προέδρου του Σώματος, ο οποίος ως αυτόκλητος προστάτης του Περιφερειάρχη, έσπευσε να «νομιμοποιήσει» την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Ειδικά για την επερώτηση καθαυτή, αυτή αφορούσε την απόρριψη του αιτήματος του Δήμου Τοπείρου (ΠΕ Ξάνθης) για ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Ειδικού Σχολείου της Θαλασσιάς. Ως παράταξη, γνωρίζουμε φυσικά ότι υπήρχαν τυπικά κωλύματα για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο χρηματοδοτικό εργαλείο και αυτό που ουσιαστικά ρωτήσαμε ήταν αν η Διοίκηση της Περιφέρειας προτίθεται να ερευνήσει τρόπους ώστε τα κωλύματα να υπερκεραστούν και το έργο να χρηματοδοτηθεί και να υλοποιηθεί προκειμένου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ειδικού Σχολείου να φοιτούν σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.

Αντί απαντήσεων λοιπόν ο Περιφερειάρχης επέλεξε να εξαντλήσει την αγένεια και τον αυταρχισμό του και έτσι πορεύτηκε ως το τέλος της συνεδρίασης κατά τη διάρκεια της οποίας προέβη και σε ένα ακόμα ατόπημα, όταν επικαλέστηκε «το δικαίωμα του» να επιλέγει ειδικούς συνεργάτες για να πείσει το σώμα να νομιμοποιήσει ως ειδικό συνεργάτη του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών έναν άνθρωπο που έχει εργασιακό ασυμβίβαστο! Αντί λοιπόν το Σώμα να προασπίζει τη νομιμότητα, ο ίδιος και η διοίκησή του επέλεξαν να γίνει νομιμοφανής παράκαμψη αυτής προκειμένου να βολευτεί «ο δικός τους». Φυσικά ούτε αυτή την πρακτική νομιμοποίησε η παράταξή μας και κατέθεσε αρνητική ψήφο, με την πεποίθηση ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να το δείχνει. Επιπλέον, είναι απαράδεκτο για ένα θεσμικό όργανο να επιμένει στη «βόλεψη» συγκεκριμένων προσώπων, την ώρα που εκατοντάδες νέοι επιστήμονες στην Περιφέρεια μας ψάχνουν αγωνιωδώς για μία θέση εργασίας!

Συμπερασματικά, μέσα σε περίπου τρεις ώρες ο Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του, κατέστησαν σαφές ότι στερούνται ενσυναίσθησης και κοινωνικής αλληλεγγύης και ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι «οι μοιρασιές» και «τα βολέματα».

Ας απολογηθούν στους πολίτες για αυτές τις κατάπτυστες συμπεριφορές!