Συνάντηση με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης κο Ιωάννη Αραμπατζή

Μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση είχα με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Πυραγό Ιωάννη Αραμπατζή. Στο επίκεντρο της συζήτησής μας βρέθηκε φυσικά η τραγική έλλειψη πυροσβεστικού κλιμακίου στον ορεινό όγκο της ΠΕ Ξάνθης.

Διαπίστωσα ότι ο κος Αραμπατζής είναι γνώστης του θέματος και έχει κάνει σημαντικές ενέργειες προκειμένου να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει πυροσβεστικό κλιμάκιο στον ορεινό όγκο, ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες μιας μεγάλης και δύσβατης περιοχής.

Υπηρεσιακά έχει κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις και τον συγχαίρω γι’ αυτό καθώς το αίτημα για την δημιουργία του κλιμακίου είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Βέβαια, ο κος Αραμπατζής λειτουργεί στο πλαίσιο των υπηρεσιακών του καθηκόντων και ορθώς πράττει.

Από κει και πέρα βέβαια, η ευθύνη βαρύνει το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας που πρέπει  να ασκήσει πιέσεις ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα για τη δημιουργία του κλιμακίου. Δυστυχώς, όμως παρατηρώ με θλίψη ότι όσοι πρέπει  να ενδιαφερθούν, δεν κάνουν καμία κίνηση και επιτρέπουν να συνεχίζεται μία κατάσταση που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια χιλιάδων κατοίκων που ζουν και δραστηριοποιούνται στον ορεινό όγκο της ΠΕ Ξάνθης, αλλά και της ΠΕ Ροδόπης.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά στηρίζω το αίτημα για την δημιουργία του πυροσβεστικού κλιμακίου στον ορεινό όγκο από το 2008 και παραμένω σε αυτή τη διεκδίκηση με όλες μου τις δυνάμεις.

 

Ιρφάν Χατζηγκενέ

Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης – Περιφερειακή Σύνθεση

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ