«Ο Χρ. Μέτιος συσκέπτεται με Υπουργούς με μοναδικό σκοπό … την έκδοση Δελτίων Τύπου χωρίς ουσιαστικό νόημα»

Άλλο ένα, κενό περιεχομένου, Δελτίο Τύπου εκδόθηκε από το γραφείο τύπου της  Περιφέρειας με αφορμή την συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη.  Χωρίς καμία έκπληξη διαπιστώσαμε πως για μία ακόμη φορά ο Περιφερειάρχης στο τέλος της θητείας του, χωρίς κανένα ουσιαστικό έργο και με τα μέλη της διοίκησής του να διαπληκτίζονται πλέον απροκάλυπτα και δημόσια, συναντάται ακόμη και με Υπουργούς με μοναδικό σκοπό να βρει ευκαιρία να εκδώσει ένα φτωχό Δελτίο Τύπου χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα. Καμία διεκδίκηση. Καμία επίλυση. Καμία προοπτική.

Το Δελτίο Τύπου αναφέρεται στην «επικαιροποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Τουρισμού – Πολιτισμού της Εγνατίας Οδού»!  Παραβλέπει ότι, αν και τον έχουμε προκαλέσει, ποτέ δεν παρουσίασε κάποιο απολογισμό για την ΟΧΕ, η οποία ξεκίνησε από το 2015 και έκτοτε σχεδόν μία δεκαετία μετά, ελέω … Χ. Μέτιου «σέρνεται» χωρίς εντάξεις, ολοκληρώσεις έργων και χωρίς κανέναν απολογισμό. Πλέον στο Δελτίο Τύπου ομολογείται πως την πρωτοβουλία ένταξης έργων την έχει το Υπουργείο και όχι η Περιφέρεια. Βεβαίως ο σκοπός και οι στόχοι την Περιφέρειας για την ΟΧΕ, όταν αυτή  ιδρύθηκε από τον Γ. Παυλίδη, ήταν εντελώς διαφορετικοί αλλά ο Χ. Μέτιος είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την παρακμή και την αναποτελεσματικότητα.

Αναφέρεται επίσης στην «συνεργασία της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής», η οποία θα γίνει κάποτε … Η αλήθεια είναι πως το Μέγαρο Μουσικής μέχρι τώρα έχει γνωρίσει μόνο «φθηνές» εκδηλώσεις, ένα ρουσφετολογικό δούναι και λαβείν και μία πλήρη απαξίωση!

Το ερώτημα είναι εφόσον επί τόσο χρόνια δεν πέτυχαν κάτι και στον τομέα του πολιτισμού, υπάρχει περίπτωση να το πετύχουν τώρα;

Η απάντηση είναι όχι. Όσα τώρα εξαγγέλλουν είναι φθηνά προεκλογικά «τερτίπια» μίας διοίκησης η οποία σπαράσσεται, αποδιοργανώνεται και ενός Περιφερειάρχη, του οποίου το όνομα έχει καταστεί συνώνυμο της αποτυχίας και ταυτόσημο της αναποτελεσματικότητας.

Αυτά στις 8 Οκτωβρίου θα αλλάξουν μαζί με την αλλαγή και της διοίκησης Χ. Μέτιου.

Ο καιρός πλησιάζει. Ως τότε ας ευχηθούμε «Καλή Ανάσταση» καθώς η Ανάσταση είναι ζητούμενο σε όλους τους τομείς που διαχειρίζεται η διοίκηση της περιφέρειας.

Καλό Πάσχα!