Στη Δαδιά ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές ομιλίες του Χριστόδουλου Τοψίδη

Στον οικισμό της Δαδιάς ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προεκλογικών ομιλιών του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χριστόδουλου Τοψίδη το βράδυ της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου.

Η Δαδιά επιλέχθηκε λόγω των υψηλών συμβολισμών που εκπέμπει καθώς τα τελευταία δύο χρόνια υπέστη σοβαρές ζημίες από δύο διαδοχικές πυρκαγιές. Η Δαδιά εκτός από ένα εξαιρετικής σημασίας Δάσος και οικοσύστημα, δυστυχώς κατέστη και σημείο αναφοράς για την ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης και ορθής διαχείρισης των πυρκαγιών. Η πραγματικότητα απέδειξε ότι η απερχόμενη διοίκηση δεν είχε θωρακίσει τη Δαδιά στο ενδεχόμενο πυρκαγιάς κάτι που επεσήμανε στην ομιλία του ο κ. Τοψίδης, λέγοντας: «Το δάσος της Δαδιάς ήταν μια ωρολογιακή βόμβα εδώ και χρόνια. Όφειλαν, ως Διοίκηση της Περιφέρειας, να εμπιστευθούν τους ειδικούς και να χρηματοδοτήσουν μέτρα πρόληψης, να υλοποιήσουν έργα.

Δεν το έπραξαν.

Ούτε οι πυρκαγιές του 2022 στάθηκαν ικανές να τους ξυπνήσουν.

Δεν εργάστηκαν ούτε κατ’ ελάχιστο για να αποτρέψουν, όχι μόνο την οικολογική καταστροφή που είναι τεράστια, αλλά και την καταστροφή της τοπικής οικονομίας και της παράδοσης αυτού του τόπου».

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης επεσήμανε την αδήριτη ανάγκη λήψης και εφαρμογής ενός πακέτου μέτρων με επιστημονικό υπόβαθρο και άμεση εφαρμογή.

«Θα αξιοποιήσουμε και θα συνεργαστούμε με το εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, που εδρεύει στην περιοχή μας και γνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου μας», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κος Τοψίδης, αναφερόμενος στον σχεδιασμό της παράταξης για την Δαδιά, προτάσσοντας φυσικά την ανάγκη της επιστημονικής τεκμηρίωσης όλων όσων πρέπει να γίνουν και μάλιστα χωρίς καθυστερήσεις.

Παράλληλα, ο κος Τοψίδης αναφέρθηκε και στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του κεντρικού Έβρου και την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών και υποστήριξης όλων των δραστηριοτήτων που ενισχύουν την τοπική οικονομία και ορισμένες από αυτές μάλιστα (όπως, π.χ. η σηροτροφία), έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Περιφερειακή Σύνθεση Μιχάλης Σ. Πιτιακούδης, που έλκει την καταγωγή του από τη Δαδιά, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαδιάς Ηλίας Βίντσης.