Σοβαρές καθυστερήσεις στην καταβολή των χρημάτων για τα προγράμματα ΑΜΘ Covid 100 στην Περιφέρεια μας

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι υποψήφιοι δικαιούχοι διαμαρτύρονται για τη σοβαρή καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων για δράσεις μέσω προγραμμάτων ΑΜΘ Covid 100 στην Περιφέρεια μας και η αλήθεια είναι ότι έχουν δίκιο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, περίπου 2.000-2.500 αιτήσεις σε προγράμματα της Δράσης ΑΜΘ Covid 100, έχουν εγκριθεί και σταλεί προς χρηματοδότηση, όμως οι δικαιούχοι δεν βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Επομένως, εύλογα γεννώνται ερωτήματα όπως:

Ποιον φορέα βαρύνει η συγκεκριμένη καθυστέρηση;

Η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων να έχουν στους λογαριασμούς τους χρήματα προς διάθεση στους δικαιούχους;

Αν ναι, τότε γιατί αργούν οι πιστώσεις; Αν όχι, τότε που οφείλεται η κωλυσιεργία;

Τέλος, η Περιφέρεια μας, όπως και η χώρα μας συνολικά διάγει μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο σε οικονομικό επίπεδο και κάθε ευρώ είναι απαραίτητο για την ενίσχυση της τοπικής και της εθνικής οικονομίας. Συνεπώς, αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε όλοι και όλες οι κατέχοντες/ουσες θεσμικούς ρόλους είναι  να είμαστε συνεπείς στην άσκηση των καθηκόντων μας, ώστε οι λύσεις των προβλημάτων να δίνονται άμεσα και στον σωστό χρόνο.