Προφάσεις εν αμαρτίαις για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Μία σειρά από «εύκολες» δικαιολογίες ακούσαμε πάλι από τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας σχετικά με το ενδεχόμενο λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού ενόψει της φετινής σεζόν.

Ο κος Παπαδόπουλος τα «φόρτωσε» στον κορωνοϊό και την επιδημιολογική κατάσταση και απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν θα λειτουργήσει το ΧΚΦ ή όχι.

Προφανώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει σημαντικά τα πάντα. Αλλά, πρέπει επιτέλους να σταματήσει να λειτουργεί ως δικαιολογία και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να κρύβουν πίσω από τον κορωνοϊό την απραξία τους.

Ως παράταξη, εκτιμούμε ότι πρέπει το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού να είναι έτοιμο να λειτουργήσει ανά πάσα στιγμή. Όμως, δεν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει αυτή η ετοιμότητα.

Και, αυτό ακριβώς διερωτώμεθα: Είναι έτοιμο το ΧΚΦ να λειτουργήσει όταν και όπως επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα; Μπορεί η Διοίκηση να το διασφαλίσει αυτό;

Η απάντηση είναι πώς μάλλον όχι και αυτό είναι θλιβερό. Είναι θλιβερό διότι οι διοικούντες αντί να αξιοποιήσουν το διάστημα που το Κέντρο παραμένει κλειστό ελέω κορωνοϊού και να κάνουν την απαραίτητη προετοιμασία, εκείνοι χρησιμοποιούν την πανδημία ως εύκολη δικαιολογία για να κρύψουν την απραξία τους και την αδυναμία τους να παράξουν έργο.

Η Περιφερειακή Σύνθεση δεν θα πάψει να επισημαίνει λάθη ούτε να αγωνίζεται για την ανάπτυξη του τόπου. Μιλώντας ειδικότερα για τη Δράμα, το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού αποτελεί έναν από τους βασικούς της αναπτυξιακούς πυλώνες και ως τέτοιο πρέπει να είναι πάντα σε κατάσταση ετοιμότητας και όχι παρατημένο και παραμελημένο με προφάσεις και εύκολες δικαιολογίες.

Άλλωστε, η τουριστική ανάπτυξη της Δράμας βασίζεται κατά κύριο λόγο στον χειμερινό τουρισμό καθώς αυτό που διαθέτει ως πόλο έλξης είναι ο ορεινός της όγκος με αιχμή του δόρατος το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Γύρω από αυτό περιστρέφονται οι περισσότεροι άξονες της οικονομίας της περιοχής και στηρίζεται η συνολική λειτουργία της περιοχής. Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες που είναι απαραίτητες ώστε όταν επιτραπεί η έλευση του τουριστικού κύματος, να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα!

Αργύρης Πατακάκης
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Δράμας – Περιφερειακή Σύνθεση