Πλήθος κόσμου στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης για την ομιλία του Χριστόδουλου Τοψίδη

Αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης για την προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη το πρωί της Κυριακής 01/10.

Εν μέσω θερμής αποδοχής από τον κόσμο και ζεστού χειροκροτήματος, ο κ. Τοψίδης ευχαρίστησε τους παριστάμενους και τις παριστάμενες για την παρουσία τους στην εκδήλωση και περιέγραψε τις προγραμματικές θέσεις της Περιφερειακής Σύνθεσης για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Όπως είπε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αυτή την ώρα και με ευθύνη φυσικά της υφιστάμενης διοίκησης, η Περιφέρεια ΑΜΘ βρίσκεται πολύ χαμηλά στην κατάταξη των αναπτυξιακών δεικτών ανά την Ευρώπη, ωστόσο όπως εξήγησε ο κ. Τοψίδης η Περιφερειακή Σύνθεση έχει ήδη μελετήσει ένα πρόγραμμα αναστροφής της αρνητικής κατάστασης, το οποίο διαρθρώνεται στους άξονες «Κοινωνία, Οικονομία, Τεχνολογία, Περιβάλλον».

Περνώντας μάλιστα σε συγκεκριμένες προτάσεις, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ανακοίνωσε και μία από τις δράσεις που σχεδιάζει ο συνδυασμός και έχει τίτλο: «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου που θα αφορά κατοικίες στην Περιφέρεια ΑΜΘ». Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και θα επιδοτεί την μετατροπή του συστήματος θέρμανσης από πετρέλαιο σε Φυσικό Αέριο.

Το πρόγραμμα θα επιδοτεί το σύνολο της εγκατάστασης (μελέτη, γραμμή Φυσικού Αερίου, αντικατάσταση λέβητα, υδραυλικά εξαρτήματα κλπ) και θα ανέρχεται στις 4.000 € για τα νοικοκυριά και στις 11.500 € για τις πολυκατοικίες.

Η συγκεκριμένη πρόταση μάλιστα, ολοκληρώνει το όραμα του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη για την εγκατάσταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κος Τοψίδης δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση των αναδασμών που είναι στάσιμοι, για την διενέργεια νέων όπου κρίνεται απαραίτητο και φυσικά για τον εκσυγχρονισμό της Πολιτικής Προστασίας σε όλη την επικράτεια της ΠΑΜΘ.

Υπογράμμισε την ανάγκη χρήσης σύγχρονων μέσω για την πρόβλεψη και τη διαχείριση πλημμυρικών φαινομένων και φυσικά οργανωμένη και βέλτιστη αντιπυρική θωράκιση, ειδικά δε μετά την πολυήμερη πυρκαγιά του Αυγούστου, που άφησε στον Έβρο βαθιές πληγές και έκαψε 1 εκ στρέμματα.

Ο κος Τοψίδης καταδίκασε και το γεγονός ότι από την έκτακτη επιχορήγηση της κυβέρνησης για τους πληγέντες ΟΤΑ, ύψους 45 εκ ευρώ, η ΠΑΜΘ πήρε μόλις 550.000 ευρώ, προφανώς λόγω μη διεκδίκησης.

Η συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση κατέστησε σαφές ότι η ώρα της αλλαγής σελίδας στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχει φτάσει. Οι πολίτες επιζητούν πλέον ένα νέο μοντέλο διοίκησης που στηρίζεται στην οργάνωση, τον προγραμματισμό και την διεκδικητικότητα. Επιθυμούν, δηλαδή, το μοντέλο διοίκησης που προτείνει η Περιφερειακή Σύνθεση!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των 28 υποψηφίων Συμβούλων της παράταξης για την ΠΕ Έβρου:

 

Οι υποψήφιοι/ες που παρουσιάστηκαν:

 1. ΑΤΖΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 2. ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, τ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 3. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ                    
 4. ΒΡΙΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 5. ΓΙΑΝΤΣΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 6. ΕΞΑΚΟΥΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
 7. ΚΑΜΑΡΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΓΕΩΡΓΟΣ
 8. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ- ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 9. ΚΑΤΣΟΓΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
 10. ΚΟΖΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
 11. ΚΟΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
 12. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΘΕΜΗΣ) – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
 13. ΛΕΛΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ -ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 14. ΜΕΝΤΙΖΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
 15. ΜΠΑΧΑΡΙΔΟΥ ΦΑΝΗ – ΑΓΡΟΤΙΣΣΑ                       
 16. ΜΠΙΛΙΑΚΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
 17. ΜΠΟΥΤΖΙΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ
 18. ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
 19. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ -ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
 20. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 21. ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΔΠΘ
 22. ΠΟΥΛΙΛΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – ΑΓΡΟΤΗΣ
 23. ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΙΑΤΡΟΣ
 24. ΣΤΕΡΓΙΟΥΔΑ ΖΩΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 25. ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 26. ΤΣΙΠΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
 27. ΤΥΡΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
 28. ΧΑΒΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – τ.ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ