Πέντε κρίσιμα θέματα εισάγει στην επικείμενη συνεδρίαση του ΠΣ η Περιφερειακή Σύνθεση

Πέντε κρίσιμα θέματα που αφορούν την Περιφέρεια μας φέρνει προς συζήτηση στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η «Περιφερειακή Σύνθεση». Τα θέματα εισάγονται φυσικά υπό μορφή επερωτήσεων -όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία- και ο λόγος που προκαλεί τη συζήτηση η παράταξή μας, είναι ο προφανής: η αδιαφορία της Διοίκησης για την καθημερινότητα των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η απουσία αναπτυξιακής στόχευσης και η εν γένει αδράνεια των διοικούντων.

Η Περιφερειακή Σύνθεση από την άλλη πλευρά, παραμένει πιστή στην δέσμευσή της και όλα τα μέλη της αφουγκράζονται καθημερινά τον παλμό της κοινωνίας και προωθούν αρμοδίως τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Κινούμενοι εντός αυτού του πλαισίου, στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητήσαμε απαντήσεις για:

  • Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφέρειας μας και τη στάση που διατηρεί η Διοίκηση ως προς την νέα χάραξη (σ.σ. υπενθυμίζεται και η δέσμευση του υπουργού Υποδομών ότι «θα δρομολογηθεί η μελέτη νέας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Αμφίπολη με τη Νέα Ζίχννη»). Ζητούμε, τη διόρθωση της νέας χάραξης ώστε να μην «αδικεί» καμία Περιφερειακή Ενότητα, φέρνοντας μάλιστα και ολοκληρωμένη πρόταση επ’ αυτού
  • Την αντιχαλαζική προστασία της ΠΕ Καβάλας και κατ’ επέκταση όλης της Περιφέρειας ΑΜΘ δεδομένης και της κλιματικής αλλαγής. Μέσω αυτής της επερώτησης ζητούμε να ανοίξει οργανωμένα η συζήτηση για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζεται ο Πρωτογενής Τομέας, ο οποίος δύναται να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής μας οικονομίας, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι αγρότες μας θα λάβουν τα κατάλληλα εργαλεία (χρηματοδοτικά και μη).
  • Την εξαίρεση των Φιλίππων από το πρόγραμμα «Πολιτιστικές Διαδρομές» του ΥΠΠΟΑ και τις ενέργειες που έχει κάνει η Διοίκηση της Περιφέρειας (αν έχει κάνει) ώστε η ιστορική περιοχή να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αυτό καθότι η τουριστική προβολή για την Περιφέρεια μας είναι περισσότερο από αναγκαία. Πολλώ δε μάλλον όταν μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια.
  • Στο ίδιο πλαίσιο (της ανάγκης για τουριστική προβολή) ζητούμε ενημέρωση και για το αν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες δημιουργίας του λεγόμενου «Film Office» που θα βάλει την Περιφέρεια μας στον χάρτη διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την προβολή της εκτός των τειχών.
  • Προβλήματα που έχουν ανακύψει στην Διεύθυνση Μεταφορών της ΠΕ Καβάλας και προκαλούν δυσλειτουργίες σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους (δάσκαλοι σχολών οδήγησης, επαγγελματίες οδηγοί κα)

 

Από όλα αυτά, είναι σαφές ότι η Περιφερειακή Σύνθεση και τα μέλη της εργάζονται συστηματικά, καταγράφοντας προβλήματα και ανάγκες και ρίχνοντας φως στην καθημερινότητα των πολιτών. Για μας τίποτα δεν πρέπει «να δουλεύει στον αυτόματο» και όσοι επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν αυτές τις πρακτικές θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.

 

Από το Γραφείο Τύπου