Γραπτή Δήλωση του Επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης Χριστόδουλου Τοψίδη.

«Επισκέφθηκα χθες το νησί της Θάσου και μεταξύ πολλών συναντήσεων με φίλους και συνεργάτες, παραβρέθηκα και στον εορτασμό του Αγίου Αθανασίου στον ιστορικό οικισμό του Κάστρου. Έτσι είχα την πρόθεση να εκδώσω ένα Δελτίο Τύπου με θέμα την επίσκεψή μου στο νησί και τα πολλά ελλείμματα που παρουσιάζει η διοίκηση τόσο της Περιφέρειας, όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας απέναντι στην Θάσο όσον αφορά υποδομές, προοπτικές, τουριστική, αγροτική ανάπτυξη κ.ο.κ.

Αντίκρισα, όμως,  τυχαία μία εύγλωττη αναφορά, μόλις  3 λέξεων, για την Περιφέρεια την οποία έγραψε κάποιος πολίτης του νησιού και το οποίο είναι τόσο εύστοχο ώστε το δημοσιοποιώ σε φωτογραφία, προσυπογράφοντάς το, όπως όλοι οι πολίτες[1].

«Μέτιο υπάρχεις; Όχι!!!»

Εύλογη η απορία, του πολίτη που το έγραψε.

Υπάρχει η διοίκηση της Περιφέρειας;

Υπάρχει ο Περιφερειάρχης;

Δίνουν κάποια σημεία ζωής μέσα από το όποιο έργο τους;

Όλοι αυτοί οι μισθοφόροι που απαρτίζουν την διοίκηση τι ακριβώς κάνουν από το 2019 ως σήμερα;

Δυστυχώς τίποτε!

Για αυτό επείγει και η αντικατάστασή τους με μία σοβαρή διοίκηση, η οποία θα παράγει έργο και για το νησί της Θάσου και για όλη την Περιφέρεια.

Είναι καιρός να νικήσουμε και την ανικανότητα και την αδιαφορία».

 

 

Στο τοιχίο ενός έργου της γέφυρας που θα συνδέει τις Μαριές (σκάλα και χωριό) με τα Καλύβια Λιμεναρίων. Το έργο ενώ έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στα πλαίσια των έργων που δρομολογήθηκαν μετά από πυρκαγιά 2016, καρκινοβατεί με πλήρη ευθύνη της περιφέρειας)