ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : «Η δια παραλείψεως έκθεση σε κίνδυνο της ασφάλειας και της ζωής των πολιτών της Π.Ε. Καβάλας λόγω έλλειψης συντήρησης του οδικού δικτύου ευθύνη της»

Κομοτηνή 18/03/2022
Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ
κον Χρήστο Παπαθεοδώρου
Κοιν: Γραφείο Περιφερειάρχη ΑΜΘ

ΜΜΕ

 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: «Η δια παραλείψεως έκθεση σε κίνδυνο της ασφάλειας και της ζωής των πολιτών της Π.Ε. Καβάλας λόγω έλλειψης συντήρησης του οδικού δικτύου ευθύνη της»

 

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ που είχε πραγματοποιηθεί στις 27/01/2022, η παράταξή μας είχε θέσει επερώτηση σχετικά με την κατάσταση του οδικού δικτύου της ΠΕ Καβάλας και πιο συγκεκριμένα για την Π.Ε.Ο που ενώνει την πόλη της Καβάλας με το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».

Τότε, η Διοίκηση είχε δεχτεί την επερώτηση ως «ευκαιρία» για να ενημερώσει το σώμα για την πρόοδο των εργασιών σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου, αναγνωρίζοντας μάλιστα και το πρόβλημα!

Ωστόσο, αν και έχουν περάσει δύο μήνες η μοναδική πρόοδος που σημειώθηκε στις εργασίες, είναι η ασφαλτόστρωση εντός τμήματος μήκους 100 μέτρων έξω από τη Νέα Καρβάλη, δηλαδή περίπου το 5% του συνολικού έργου!

Και αυτή την «εξέλιξη» την πανηγυρίσατε με φωτογραφίες και δηλώσεις στα ΜΜΕ, όμως εκ του αποτελέσματος κρίνοντας, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί.

Επομένως, επαναφέρουμε το ζήτημα και τα εξής ερωτήματα:

 

  • Έχει η διοίκηση εικόνα της άθλιας κατάστασης του οδικού δικτύου γενικότερα αλλά και ειδικότερα στην περιοχή;
  • Σκοπεύει να προβεί σε εργασίες συντήρησης/βελτίωσης του οδοστρώματος;
  • Υπάρχει χρονοδιάγραμμα εργασιών και ολοκλήρωσης των απαραίτητων σχετικών εργασιών;
  • Αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η κακή εικόνα του οδικού δικτύου, είναι η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν οι τουρίστες που έχουν προορισμό την τη Θάσο;

 

 

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Χριστόδουλος Τοψίδης (επικεφαλής παράταξης)

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης

Σταύρος Βαβίας

Νικόλαος Βουλγαρίδης

Κωνσταντίνος Εξακουστός

Εμμανουήλ Ταπατζάς

Αργύρης Πατακάκης

Τριανταφυλλιά Καζάκου – Βρούζου

Οδυσσέας Βουρβουκέλης

Ιρφάν Χατζηγκενέ