«Διοίκηση Περιφέρειας ΑΜΘ: Δεν έχουμε απαντήσεις ! Δεν έχουμε σχεδιασμό ! Δεν διεκδικούμε τίποτε και για κανέναν !»

Οκτώ επερωτήσεις έφερε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 30/03 η παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση για ισάριθμα κρίσιμα θέματα της περιοχής μας, με άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ανάμεσα στα θέματα που θέσαμε ήταν: η «προετοιμασία» της Περιφέρειας μας για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, η επιβεβαιωθείσα αδράνεια όσον αφορά την λήψη του κονδυλίου – 20 εκ ευρώ – για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας, η πορεία των εργασιών στον δρόμο Δράμας – Αμφίπολης, τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στο νομό Ροδόπης, ο αναδασμός του Πέπλου, η εναρμόνιση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με το χωροταξικό σχεδιασμό, η αποκατάσταση της αδικίας όσον αφορά τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ, ο αναγκαίος αναπτυξιακός σχεδιασμός για τον ορεινό όγκο της Ροδόπης !

Από τους τίτλους και μόνο, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται για θέματα επίκαιρα και σημαντικά. Δυστυχώς η διοίκηση της Περιφέρειας δεν θέλησε να τα εντάξει στην ημερήσια διάταξη του Π.Σ. Ο λόγος είναι προφανής: Το έλλειμμα που υπάρχει από τη διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία δεν έχει απαντήσεις για κανένα θέμα (!) δεν έχει καν κάποιο σχεδιασμό (!) & δεν διεκδικεί τίποτε και για κανέναν «!»

Δυστυχώς σε όλες τις επερωτήσεις μας δεν λάβαμε καμία απάντηση είτε από τους Αντιπεριφερειάρχες, είτε από τον Περιφερειάρχη (όπου έκρινε ότι έπρεπε να παρέμβει).

Σημειώσαμε έναν Αντιπεριφερειάρχη κρυπτόμενο και μην ομιλούντα παρά τις επερωτήσεις που δέχθηκε. Αυτόν των Υποδομών !

Σημειώσαμε έναν άλλο Αντιπεριφερειάρχη να μην έχει επίγνωση της πραγματικότητας και να διατυπώνει … ιστορίες. Αυτόν του Τουρισμού !

Σημειώσαμε έναν άλλο Αντιπεριφερειάρχη να προσπαθεί να δηλώσει ικανοποιημένος, όχι γιατί πέτυχε κάτι αλλά γιατί έκανε … τηλεδιασκέψεις. Αυτόν της Αγροτικής Ανάπτυξης !

Και ο Περιφερειάρχης ; Αυτός, όποτε μίλησε, δηλώνει ότι … δεν έχει τις αρμοδιότητες (!) άρα δεν οφείλει ούτε να σχεδιάσει, ούτε να διεκδικήσει !

Εμείς, ως παράταξη, αλλά και ο/η κάθε Σύμβουλος, ξεχωριστά, θα συνεχίσουμε να ενεργούμε προς όφελος των πολιτών και με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του τόπου μας. Αν μας άκουγαν, όπως κι αν άκουγαν τους φορείς, σήμερα η Περιφέρεια μας θα ήταν διαφορετική.

 

Σημείωση: Θα υπάρξουν και αναλυτικές τοποθετήσεις – δηλώσεις Συμβούλων για τις επερωτήσεις που συζητήθηκαν.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου