Δέσμια της ανεπάρκειας της Διοίκησης η ΠΕ Ροδόπης
Τρία σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την ΠΕ Ροδόπης έθεσε με την μορφή επερωτήσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο η «Περιφερειακή Σύνθεση» για να λάβουμε – δυστυχώς- απαντήσεις που προκαλούν από απογοήτευση έως και μεγάλη ανησυχία.
Τα θέματα ήταν ο καθαρισμός και η διαχείριση του ποταμού Λίσσου, η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ροδόπης, που τέθηκαν από τον περιφερειακό σύμβουλο Μανώλη Ταπατζά και οι προσχώσεις στο λιμανάκι του Ιμέρου που το έχουν καταστήσει ανενεργό που τέθηκε από την περιφερειακή σύμβουλο Φελίνα Καζάκου.
Στο πρώτο θέμα, ακούσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης να μεταθέτει τις ευθύνες στις υπηρεσίες αφού όπως είπε αυτές κάνουν την «προτεραιοποίηση και την ιεράρχηση των αναγκών», ωστόσο ανακύπτει εύκολα το ερώτημα γιατί οι περιοχές Νέα Πέτρα, Εργάνη, Ξυλαγανή δεν είναι επαρκώς καλυμμένες αντιπλημμυρικά;
Κατά την πάγια τακτική του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης μας είπε ότι ΘΑ γίνουν έργα στο μέλλον τόσο για τον ποταμό Λίσσο, όσο όμως και για την εν γένει αντιπλημμυρική θωράκιση της Ροδόπης χωρίς βέβαια να προσδιορίζει χρονικά τη λύση του προβλήματος που είναι υπαρκτό και κάθε χρόνο απειλεί περιουσίες και ζωές. Παράλληλα με τη βοήθεια και το Χρήστου Μέτιου, επιχείρησε να παρουσιάσει μία ωραιοποιημένη εικόνα που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και φυσικά πάλι μετέθεσαν τις λύσεις στο μέλλον και σε δύο έργα «που έχουν ζητήσει και ΘΑ γίνουν».
Αντιστοίχως απογοητευτική ήταν και η απάντηση στο ερώτημα για το λιμάνι του Ιμέρου. Το λιμάνι παραμένει ανενεργό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους αλιείς της περιοχής, αλλά ο Ανδρέας Καραγιώργης και ο Χρήστος Μέτιος «ένιψαν τα χείρας των» και μας είπαν ότι η Περιφέρεια δεν έχει δικαιοδοσία παρέμβασης στο σημείο αυτό. Ωστόσο, μπορεί η πρακτική παρέμβαση να μην είναι εφικτή, όμως πάντα υπάρχει η δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης από τη διοίκηση, αλλά όπως διαπιστώσαμε ούτε αυτή είναι εφικτή και ακόμη χειρότερα… δεν είναι καν επιθυμητή από τους διοικούντες και αυτό είναι τουλάχιστον λυπηρό.