Χαιρετίζουμε την Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε πεδινές περιοχές του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στην ΠΕ Ροδόπης

Χαιρετίζουμε την υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε πεδινές περιοχές του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στην ΠΕ Ροδόπης που υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρίας.

Οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στον ποταμό Λίσσο είναι ένα θέμα που η παράταξή μας αναδεικνύει συστηματικά κατά τη διάρκεια της θητείας μας στο Περιφερειακό Συμβούλιου και έχουμε πολλές φορές επισημάνει με επερωτήσεις και ανακοινώσεις τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την έως τώρα κωλυσιεργία της Διοίκησης.

Το ίδιο έργο περιλαμβάνει και καθαρισμούς ρεμάτων στην ΠΕ Ροδόπης, που είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα για την παράταξή μας. Και αυτό το έχουμε αναδείξει μέσα από την παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο φέρνοντας πολλές τους Διοικούντες προ των ευθυνών τους, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν καταγραφεί πλημμυρικά φαινόμενα με πολύ άσχημες συνέπειες στην τοπική μας οικονομία.

Επιτέλους, λοιπόν, η Διοίκηση κάνει ένα βήμα, ωστόσο η ανακοίνωση θα έπρεπε να συνοδεύεται και από τουλάχιστον μία συγγνώμη προς τους πολίτες της ΑΜΘ για όσα δεινά έχει προκαλέσει η αδράνεια τους και για τον κίνδυνο που έχει θέσει τις ζωές και τις περιουσίες τους.

Είτε αρέσει στους διοικούντες, είτε όχι, οι ευθύνες φέρουν τα ονόματά τους!

Η Περιφερειακή Σύνθεση θα παρακολουθεί στενά την εκτέλεση του αντιπλημμυρικού έργου, ασκώντας αυστηρό έλεγχο -στο μέτρο των δυνατοτήτων της- στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που ορίζονται στη σχετική σύμβαση.