Πιτιακούδης Μιχαήλ
ΠΕ ΕΒΡΟΥ
Brief info

Βιογραφικά στοιχεία και επαγγελματική σταδιοδρομία

Ο Μιχαήλ Σ. Πιτιακούδης είναι Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ)

Γεννήθηκε στην Δαδιά του Δήμου Σουφλίου, όπου από νεαρή ηλικία ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα κοινά μέσω του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου (ΜΑΣ) ΑΚΡΙΤΑΣ Δαδιάς, διατελώντας ενεργό μέλος και πρόεδρος του με πολυετή θητεία.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Γυμνάσιο Σουφλίου το 1975 και το 1982 αποκτά το Πτυχίο του στην Ιατρική από το Πανεπιστήμιο της Πίζας. Στη συνέχεια ολοκληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και το «αγροτικό» του (1986-87), ενώ το 1988 ξεκινά την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής, την οποία ολοκληρώνει το 1993. Την ίδια χρονιά αναγορεύεται σε Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής και το 1995 εκλέγεται στη βαθμίδα του Λέκτορα Χειρουργικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης , ξεκινώντας έτσι την Πανεπιστημιακή σταδιοδρομία του.

Ακολουθεί η εξέλιξή του σε όλες τις Πανεπιστημιακές βαθμίδες και από το 2013 έως σήμερα είναι Καθηγητής Χειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. αναπτύσσοντας πολυεπίπεδη δράση τόσο επί του κλινικού έργου εκτελώντας μεγάλο αριθμό χειρουργικών επεμβάσεων, όσο και στον τομέα της Έρευνας και της Εκπαίδευσης, με αρκετές διακρίσεις στον τομέα της Χειρουργικής και αρκετές δημόσιες ευχαριστίες και συγχαρητήριες επιστολές επιβεβαίωσης του ήθους και της ανθρωπιάς του.

Παράλληλα ενισχύει το επιστημονικό του πεδίο, παρακολουθώντας συνεχείς μετεκπαιδεύσεις σε κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Yale, New Haven Hospital, European Surgical Institute in Hamburg – Norderstedt, Mestre – Venezia κα), ενώ ταυτόχρονα με την πρόοδό του στην Ιατρική Επιστήμη, αναπτύσσει παράλληλα και διοικητική δράση, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης σε διάφορα διοικητικά όργανα που αφορούν την Επαγγελματική και Επιστημονική σταδιοδρομία του.

Διοικητική Δράση & Πολιτική Εμπειρία

 

Από το 2010 έως σήμερα διατελεί Διευθυντής του Εργαστηρίου Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής και Χειρουργικών Επεμβάσεων Εικονικής Πραγματικότητας», το οποίο έτυχε τιμητικής βράβευσης από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ στην πορεία του χρόνου έχει διατελέσει τακτικό μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και  Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Δ.Π.Θ. για δύο συνεχόμενες θητείες (2017 – 2019) και από το 2019 μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής της Β’ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Α., ενώ είναι επίσης Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. στη «Χειρουργική Ήπατος Χοληφόρων και Παγκρέατος».

Το ενδιαφέρον του για τα κοινά είναι γνωστό και εκφράστηκε για πολλά χρόνια  με τη συμμετοχή του στον β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς υπηρέτησε για πολλές θητείες  ως αιρετός Νομαρχιακός Σύμβουλος Έβρου, από την ίδρυση του θεσμού της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης μέχρι την λήξη της,  με τα τέσσερα τελευταία χρόνια ως Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Έβρου της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου – Ροδόπης.

Ο Μιχαήλ Σ. Πιτιακούδης παραμένοντας ενεργός και στις επάλξεις με στόχο πάντα την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής του Έβρου και της ΠΕΑΜΘ, συμμετέχει στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές με την παράταξη της «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ» με τον Χριστόδουλο Τοψίδη ως επικεφαλής.

Το ενδιαφέρον και η αγάπη του για τον τόπο είναι δεδομένα και αποδεδειγμένα από την έως τώρα πορεία του, ενώ η επιστημονική του κατάρτιση, η επαγγελματική του σταδιοδρομία και η εμπειρία του στον χώρο της αυτοδιοίκησης δημιουργούν νέα πνοή και όραμα, καθώς και ένα στιβαρό πολιτικό υπόβαθρο για την αναπτυξιακή τροχιά στην οποία θα βάλει τον Έβρο και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ».