Όχι, δεν είμαστε οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος

Άρθρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη

 

Αφού ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά όλους όσους στήριξαν την Περιφερειακή Σύνθεση και τους ανθρώπους της την Κυριακή 8 Οκτωβρίου αυξάνοντας σημαντικά τη δύναμή της σε σχέση με το 2019, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας  μερικές σκέψεις μου λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία του β’ γύρου.

Κατανοώ ότι η ενδυνάμωση της Περιφερειακής Σύνθεσης έχει προβληματίσει τους πολιτικούς της αντιπάλους που βλέπουν – άσχετα αν δεν το παραδέχονται – ότι την ερχόμενη Κυριακή η νίκη είναι δική μας. Με αυτό το δεδομένο και επειδή στερούνται πολιτικών επιχειρημάτων, επιδίδονται σε πολιτικάντικη σπέκουλα προκειμένου να βάλουν κατά της παράταξής μας.

Διακινούν λοιπόν την άποψη ότι η Περιφερειακή Σύνθεση και η νυν διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ «είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». Επί αυτού του ισχυρισμού λοιπόν, θέλω να απαντήσω και να τον διαψεύσω κατηγορηματικά λέγοντας κατ’ αρχήν ότι μεταξύ των δύο παρατάξεων υπάρχει μεγάλη πολιτική απόσταση.

Η Περιφερειακή Σύνθεση δημιουργήθηκε από το 2019 ως ανεξάρτητη παράταξη και ως τέτοια πορεύτηκε στην αντιπολίτευση και συμμετείχε και στις πρόσφατες εκλογές. Η Περιφερειακή Σύνθεση είναι η μοναδική παράταξη που συμμετέχει στις εκλογές απαλλαγμένη από κομματικά βαρίδια και κομματικές δεσμεύσεις σε αντίθεση με την άλλη παράταξη που λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα τον κομματικό της προσανατολισμό.

Η Περιφερειακή Σύνθεση πήρε «χρίσμα» μόνο από τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και το τιμά υπηρετώντας τις δικές τους ανάγκες και την τοπική αναπτυξιακή προοπτική.

Υπήρξε η μόνη παράταξη που συγκρούστηκε σφόδρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για να υπερασπιστεί τοπικά συμφέροντα και η μοναδική παράταξη που κατέδειξε την ανάγκη βελτίωσης κυβερνητικών πολιτικών όταν έκρινε ότι αυτές δεν εξυπηρετούσαν την προοπτική της Περιφέρειας μας. Και είναι η μοναδική παράταξη που ως Διοίκηση θα το ξανακάνει όσες φορές χρειαστεί.

Διότι, αυτό ακριβώς σημαίνει ανεξάρτητη παράταξη: το να μπορείς να απαιτείς την βελτίωση των εκάστοτε πολιτικών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, χωρίς να χρειάζεται να εξυπηρετήσεις «γραμμάτια».

Θέλω για ακόμη μία φορά να απευθυνθώ σε όλους και όλες και να ζητήσω με επιμονή την παρουσία σας στην κάλπη της 15ης Οκτωβρίου.  Ζητώ τη στήριξή όλων ώστε η παράταξή μου και εγώ να βάλουμε ξανά την Περιφέρεια μας σε αναπτυξιακή τροχιά και να δώσουμε μία ισχυρή και ηχηρή απάντηση σε παλαιοκομματικές πρακτικές και τη λογική της κατευθυνόμενης ψήφου.

Ζητώ τη στήριξή σας ώστε όλοι μαζί να δυναμώσουμε την ανεξάρτητη φωνή της Περιφέρειας ΑΜΘ και να φτιάξουμε το μέλλον που μας αξίζει.