Με παρέμβαση της Περιφερειακής Σύνθεσης δρομολογούνται λύσεις στα Λουτρά του Δ. Αλεξανδρούπολης

Σχεδόν δύο χρόνια έχουν παρέλθει από τις καταστροφικές πλημμύρες στον οικισμό των Λουτρών του Δήμου Αλεξανδρούπολης εξαιτίας των οποίων είχαν πλημμυρίσει έντεκα κατοικίες, είχαν κινδυνεύσει επιχειρήσεις, είχαν καταστραφεί αυτοκίνητα και φυσικά είχαν προκληθεί σοβαρότατες φθορές στις αντιπλημμυρικές υποδομές του οικισμού.

Από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι και σήμερα, η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν έκανε απολύτως τίποτα για την αποκατάσταση των ζημιών και τη θωράκιση του οικισμού ενόψει ενδεχόμενων νέων πλημμυρικών φαινομένων.

Οι κάτοικοι του οικισμού βρίσκονται πλέον σε απόγνωση και μετά από μία επίσκεψή μας στα Λουτρά διαπιστώσαμε την εύλογη ανησυχία τους καθώς όλες οι πληγές της καταστροφής παραμένουν ακόμη και σήμερα ανοιχτές.

Η Περιφερειακή Σύνθεση, με επερώτηση του Συμβούλου Κωνσταντίνου Εξακουστού έθεσε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αποκάλυψε την αδιαφορία του Περιφερειάρχη και των διοικούντων για τον οικισμό των Λουτρών, αφού ο Χρήστος Μέτιος παραδέχτηκε ότι δεν έχει γίνει κανένα έργο αποκατάστασης στον οικισμό εδώ και δύο χρόνια!

Όσο για τη δικαιολογία που προέταξε, αυτή είναι ότι δεν του έδωσε λεφτά η κυβέρνηση! Είπε χαρακτηριστικά: «Λοιπόν τα ζητήσαμε όλα τα χρήματα, αλλά δεν υπήρχαν να μας τα δώσουν».

Κατόπιν αυτής της παραδοχής, είναι προφανές ότι ο Χρήστος Μέτιος για άλλη μία φορά επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες του αλλού και συγκεκριμένα στην κεντρική διοίκηση, ωστόσο όλοι καταλαβαίνουμε τι ακριβώς έχει συμβεί: Αδιαφόρησε.

Παρά ταύτα και μετά από τις έντονες πιέσεις της παράταξής μας, ο Περιφερειάρχης παραδέχτηκε ότι προσεχώς θα εγκριθεί ένα κονδύλι 2.800.000 ευρώ ειδικά για τον οικισμό των Λουτρών, ενώ δεσμεύτηκε ενώπιον του Σώματος ότι θα γίνουν και άμεσες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Η Περιφερειακή Σύνθεση προφανώς θα παρακολουθεί το θέμα στενά. Δεν κρύβουμε ότι αντιμετωπίζουμε τα λόγια του Χρήστου Μέτιου με μεγάλη επιφύλαξη καθώς η πορεία του έχει αποδείξει ότι είναι αναξιόπιστος και φυσικά θα επανέλθουμε όσες φορές χρειαστεί.

Ο στόχος της Περιφερειακής Σύνθεσης ήταν και παραμένει η προάσπιση των συμφερόντων και της ασφάλειας των κατοίκων της Περιφέρειας μας και των περιουσιών τους.

Ο στόχος του Χρήστου Μέτιου ήταν και παραμένει η παραμονή του στην καρέκλα, αλλά αυτό δεν θα του περάσει!

 

Κωνσταντίνος Εξακουστός – Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Έβρου

Περιφερειακή Σύνθεση