Κενός περιεχομένου ο πανηγυρισμός για το τελωνείο της Εξοχής!

Τουλάχιστον έκπληξη προκαλεί το «πανηγυρικό» δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, αναφορικά με την λειτουργία του τελωνείου της Εξοχής.

Ο κος Παπαδόπουλος επιχειρεί -για άλλη μία φορά- να σφετεριστεί μία κυβερνητική απόφαση, ενώ όλοι γνωρίζουμε την επί σειρά μηνών απραξία του τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για άλλα θέματα που χρονίζουν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας.

Ειδικά όμως το θέμα του Τελωνείου της Εξοχής, η παράταξή μας το είχε αναδείξει ήδη από τα μέσα Μαΐου, όταν είχαμε παρατηρήσει ενέργειες διεκδίκησης σε άλλες Περιφερειακές Ενότητας για άλλους μεθοριακούς σταθμούς.

Οι ίδιοι άνθρωποι λοιπόν που αδιαφόρησαν χαρακτηριστικά για την «Εξοχή», έρχονται σήμερα να μας πουν ότι την «έσωσαν».

Ακόμη και αυτό να συνέβη όμως -πράγμα απίθανο- θα έπρεπε να ξέρουν οι κύριοι της Διοίκησης ότι ο σχεδιασμός δεν είναι υπόθεση της «τελευταίας στιγμής».

Όφειλαν να είχαν σεβαστεί την αγωνία σύμπαντος του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας (αλλά και τα αιτήματα για εργάτες γης), που ζητούσε επίμονα τη λειτουργία της «Εξοχής» τόσο γιατί αναζητούν τρόπους για την αύξηση των εσόδων τους, όσο όμως και γιατί το άνοιγμα της «Εξοχής» προϋποθέτει και ανάλογη προετοιμασία.

Δυστυχώς όμως οι διοικούντες για άλλη μία φορά αποδεικνύουν ότι δεν είναι ικανοί ούτε να σχεδιάσουν, ούτε να διεκδικήσουν, ούτε καν να αφουγκραστούν την τοπική κοινωνία.

Καθίστανται πλέον απλοί διαχειριστές άνωθεν αποφάσεων οι οποίες ενίοτε είναι επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας, αλλά για να αποδώσουν στο 100% χρειάζεται σχετική προετοιμασία. Την οποία απλώς αδυνατούν να κάνουν.

 

Από το Γραφείο Τύπου