«Η Περιφερειακή Σύνθεση αποτελεί παράταξη αρχών, στις οποίες δεν κάνει εκπτώσεις – Απάντηση σε πρόσφατο Δ.Τ. της παράταξης του Περιφερειάρχη»

«Η Περιφερειακή Σύνθεση αποτελεί παράταξη αρχών, στις οποίες δεν κάνει εκπτώσεις – Απάντηση σε πρόσφατο Δ.Τ. της παράταξης του Περιφερειάρχη»

 

Η παράταξή της Περιφερειακής Σύνθεσης από την ημέρα που ιδρύθηκε παραμένει πιστή στις αρχές και αξίες της και ποτέ δεν κάνει εκπτώσεις σε αυτές.

Βασική προτεραιότητα μας είναι να προστατεύουμε τα συμφέροντα των πολιτών και της περιοχής μας και να αντιτασσόμαστε σε κάθε προσπάθεια με άλλους σκοπούς! Σταθερές επιλογές μας αποτελούν η νομιμότητα, η δημοκρατία, διαφάνεια και η αποφυγή σκοτεινών μεθοδεύσεων όπως π.χ. η απόκρυψη εγγράφων κλπ.

Αντιθέτως, η διοίκηση της Περιφέρειας διαρκώς επιλέγει διάφορες μεθοδεύσεις οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν εκφάνσεις μίας χρηστής διοίκησης. Έτσι καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας μας δεν διστάσαμε να καταγγείλουμε φαινόμενα κακοδιοίκησης σε όλες τις αρμόδιες αρχές.

Όταν π.χ. ζητάς έγγραφα και δεν σου τα δίνουν, όπως απαιτεί ο νόμος αλλά και η δημοκρατική ευπρέπεια, είσαι υποχρεωμένος να απευθυνθείς στον αρμόδιο εισαγγελέα και να ζητήσεις την συνδρομή του.

Όταν π.χ. η διοίκηση αλλάζει αιφνιδιαστικά την ώρα συνεδρίασης προκειμένου να αποκλείσει τους συμβούλους της αντιπολίτευσης έχεις την υποχρέωση να την καταγγείλεις αρμοδίως.

Έτσι και όταν η διοίκηση της Περιφέρειας διαπιστωμένα αποκρύπτει έγγραφα άλλων αυτοδιοικητικών διοικήσεων οφείλουμε να τους θέσουμε εμπρός των ευθυνών τους. Ακόμη κι αν χρειασθεί να επανέλθουμε προκειμένου να ξεπεραστούν τυπικά δικονομικά ζητήματα. Επί της ουσίας η υπόθεση έχει δύο πτυχές. Πρώτα το απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό γεγονός, να αποκρύπτει έγγραφα από την αντιπολίτευση (όποιος θέλει ας ισχυριστεί το αντίθετο) και δεύτερον, στην προκειμένη περίπτωση, ο Δήμος Νέστου προσπαθεί να προασπίσει τα συμφέροντα των πολιτών και της περιοχής του και εμείς στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια καθώς προφανέστατα έχει δίκιο. Ενώ η διοίκηση της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης κι όλοι αυτοί τους οποίους καταγγείλαμε στηρίζουν την αντίθετη εκδοχή και προφανώς είναι απέναντι στα συμφέροντα των πολιτών και της περιοχής μας.

Όποιος έχει διαφορετική άποψη ας την καταθέσει. Εμείς σταθερά είμαστε με τα συμφέροντα των πολιτών και της περιοχής και θα αξιοποιήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα που μας παρέχει η νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας απέναντι σε μία διοίκηση, η οποία εμφορείται από άλλες λογικές.