Η όψιμη αλλά αυθαίρετη ευαισθησία του Κώστα Κουρτίδη

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο της Ξάνθης ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και πρόεδρος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας ΑΜΘ «η Στήριξη» Κώστας Κουρτίδης σκοπεύει να προχωρήσει σε ανακαινίσεις χώρων της «Στήριξης» στην Ξάνθη προκειμένου οι χώροι αυτοί να δοθούν  «για χρήση ως γραφεία δομών ή συλλόγων αλλά και ως χώροι φιλοξενίας ατόμων που έχουν πέσει θύματα βίας και κακοποίησης».

Η έκπληξή μας είναι αρνητική για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για την αυθαιρεσία με την οποία λειτουργεί ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της «Στήριξης», αφού δεν έχει γίνει καμία συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα, περί αξιοποίησης, χρήσης ή παραχώρησης του χώρου, ούτε και για συνεργασία με άλλους φορείς.

Βγήκε, δηλαδή, και ανακοίνωσε αυθαίρετα έναν σχεδιασμό ο οποίος δεν φέρει καμία έγκριση από το θεσμοθετημένο όργανο λειτουργίας της «Στήριξης».

Θεωρείται αυτονόητο ότι η παράταξή μας στηρίζει με σθένος την αλληλεγγύη προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπουμε στον οποιονδήποτε να «πουλάει ευαισθησία» για να χτίζει το προεκλογικό του προφίλ.

Η ανακοίνωση αυτή του κου Κουρτίδη είναι προσβλητική, τόσο προς τα μέλη του ΔΣ της «Στήριξης» αφού μας παρακάμπτει όλους, όσο όμως και προς τους Συλλόγους που μπορεί να ελπίζουν σε βοήθεια.

Κι αυτό γιατί πριν προβούμε σε οποιαδήποτε παροχή βοήθειας ή συνεργασία, θα πρέπει σε μία σοβαρή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου να αποφασίσουμε βάσει της διαδικασίας που προβλέπεται τον τύπο της βοήθειας, το μέγεθός της και φυσικά τις προϋποθέσεις οποιασδήποτε παραχώρησης κι αν αποφασιστεί.

Επιπλέον, πριν κάνει αυτού του τύπου τις δηλώσεις, ο όψιμα ευαίσθητος και ευαισθητοποιημένος Κώστας Κουρτίδης, είναι σε θέση να μας πει σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται η υποδομή και ο εξοπλισμός της «Στήριξης»;

Τελευταίο και σημαντικότερο: Με ποια ακριβώς χρηματοδότηση θα γίνει η ανακαίνιση των χώρων που «διαφημίζει» ο κος Κουρτίδης; Από πού θα βρεθούν τα χρήματα, αν δεν κάνουμε συγκεκριμένες διεκδικήσεις σαν Διοικητικό Συμβούλιο;

Εν τέλει, καλούμε τον Κώστα Κουρτίδη να σέβεται τις διαδικασίες και τους θεσμούς που υπηρετεί και κυρίως να μην κοροϊδεύει τον κόσμο, εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο!