Η Διοίκηση της ΠΑΜΘ κάνει «είδηση» τα αυτονότητα

Ακόμη μία φωτογραφική παράσταση έδωσε στην Καβάλα ο Χρήστος Μέτιος βάζοντας ως κομπάρσους τους μισθοφόρους του για να «γεμίζει» η φωτογραφία και να μας πει ότι έκανε σύσκεψη για την «πορεία των έργων βασικών συντηρήσεων».

Αν δεν ήταν τραγικό, θα ήταν αστείο αυτό που επιχειρούν να κάνουν ο Περιφερειάρχης και οι αυλικοί του, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι οι «συντηρήσεις» δεν είναι έργα, αλλά υποχρέωση της εκάστοτε διοίκησης της Περιφέρειας και κάθε Περιφέρειας.

Επομένως, αυτό που κάνει είναι επαιτεία επαίνων, αλλά και κοροϊδία των κατοίκων της ΠΕ Καβάλας (και εν τέλει όλης της Περιφέρειας), αφού προσπαθεί να ανάγει τον εαυτό του σε σημαντικό απλώς και μόνο επειδή μερικές φορές τυγχάνει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.

Και λέμε «μερικές φορές», διότι τις περισσότερες δεν μπορεί να κάνει ούτε καν αυτό. Το έχει αποδείξει άλλωστε με την πορεία και την μη δράση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στις συνεδριάσεις του οποίο μόνο η Περιφερειακή Σύνθεση ορίζει την ατζέντα και τον θέτει προ των ευθυνών του.

Η Περιφερειακή Σύνθεση έχει καλέσει πολλές φορές τον ίδιο και τη διοίκησή του να απολογηθούν ενώπιον του Συμβουλίου για την αδράνεια τους αναφορικά με τις συντηρήσεις του οδικού δικτύου σε διάφορα σημεία της ΠΕ Καβάλας, για την αδράνεια τους σε καθαρισμούς πρανών, νησίδων και ρεμάτων – αδράνεια η οποία δεν αφορά μόνο την αισθητική, αλλά κυρίως την ασφάλεια των ζωών των πολιτών και των περιουσιών τους.

Τρία χρόνια τώρα, θέτουμε συνεχώς σχετικά ζητήματα, χωρίς βέβαια να παίρνουμε απαντήσεις, αφού αυτές δεν υπάρχουν διότι η διοίκηση αδρανεί.

Ωστόσο, έχουν το θράσος να κοροϊδεύουν τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες με Δελτία Τύπου και φωτογραφίες, δήθεν ότι παράγουν έργο. Εφόσον λοιπόν, παράγουν έργο, όπως ψευδώς διατείνονται, γιατί δεν λένε: Ποια τμήματα του οδικού δικτύου συντηρούν;

Πότε ολοκληρώνονται τα χρονοδιαγράμματα των συντηρήσεων;

Ποια ρέματα καθαρίζονται και πότε θα είναι έτοιμα;

Δεσμεύονται ότι οι επιχειρούμενοι καθαρισμοί θα αποτρέψουν ενδεχόμενα πλημμυρών στη διάρκεια του χειμώνα που έρχεται;

Κι αν πάμε ένα βήμα παρακάτω, στο ίδιο δελτίο τύπου συμμετείχαν «υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού» της ΠΑΜΘ, οπότε ρωτάμε:

Ποιος ακριβώς είναι ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Χρήστου Μέτιου, που υπηρετούν ή/και εφαρμόζουν τα στελέχη;

Η ερώτησή μας φυσικά είναι ρητορική. Δεν υπάρχει ανάπτυξη, γιατί δεν υπάρχει σχεδιασμός.

Τους καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα να δείξουν τον ελάχιστο σεβασμό στον κόσμο της Καβάλας που ταλαιπωρείται καθημερινά και συστηματικά από την ανεπάρκεια τους και να μην κομπάζουν σε στημένες φωτογραφίες και ανόητα δελτία τύπου, που ουσιαστικά δεν λένε τίποτα, αφού δεν κάνουν τίποτα.