Μιχάλης Αμοιρίδης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα στη Ξάνθη το 1971. Τελείωσα το 1ο Γενικό Λύκειο και το 1995 αποφοίτησα από Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό, ως έφεδρος αξιωματικός στο όπλο του Μηχανικού.

Είμαι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και διατέλεσα εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης για δύο θητείες (2002-2010) και Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης ΤΕΕ ΠΤ Θράκης (2002-2006). Την περίοδο 2010-2014 ήμουν μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος του ΤΕΕ ΠΤ Θράκης.  Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΤΑΚ ‘’Ξάνθη’’ και Αντιπρόεδρος του ερασιτεχνικού αθλητικού συλλόγου καλαθοσφαίρισης ‘’Ξάνθη’’. Υπήρξα επί σειρά ετών αθλητής χειροσφαίρισης του αθλητικού σωματείου Δημόκριτος Ξάνθης.

 

Από το 1997 ασκώ το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού και με τους συνεργάτες μου, έχω σχεδιάσει και κατασκευάσει πληθώρα ιδιωτικών και δημόσιων έργων σε όλη την Ελλάδα. Έχω συνεργαστεί με μηχανικούς και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για τη δουλειά μου έχω λάβει επαίνους και βραβεία.

 

Το 2014, έθεσα υποψηφιότητα, για πρώτη φορά και εκλέχθηκα Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2016 ορίσθηκα Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και από τον Αύγουστο 2016 ως και την ημερομηνία παραίτησης μου, το Μάρτιο του 2017, αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα  τουριστικής ανάπτυξης, εκθέσεων, υποστήριξης δημόσιων και διεθνών σχέσεων.

 

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, υπηρέτησα την Περιφέρεια ΑΜΘ, εφαρμόζοντας το σχεδιασμό μας και αναμορφώνοντας τα μέσα και τον τρόπο προβολής, πετυχαίνοντας σημαντικές επιτυχίες και θετικά αποτελέσματα κατά πολύ υψηλότερα του εθνικού μέσου όρου για σύνολο της ΑΜΘ αλλά και την διεθνή αναγνώριση της Περιφέρειας μας το 2017, με ύψιστη τιμή, μοναδική για Περιφέρεια, τη συμμετοχή μας στο επίσημο τραπέζι της Υπουργικής συνεδρίασης που διοργανώθηκε στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση, την ΙΤΒ, στο Βερολίνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, παρουσία 31 υπουργικών αποστολών και της ηγεσίας του UNWTO και τη συνδιοργάνωση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, στην Αλεξανδρούπολη, του πρώτου από τα δύο συνέδρια που διοργανώθηκαν στην Ευρώπη, για τους Δυτικούς Δρόμους του Μεταξιού.

 

Είμαι παντρεμένος  με την Έλλη Πάλλα και έχω δύο παιδιά τη Νίκη και το Χρήστο.