Αθηνά Σ. Σταματιάδου

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

Η Αθηνά Σταματιάδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσε στην Καβάλα. Πατέρας της είναι ο Σταμάτης Σταματιάδης που από το 1973 δραστηριοποιείται στον τομέα των ανελκυστήρων με έδρα την Καβάλα. Η Αθηνά ανέκαθεν παρακολουθούσε από κοντά τις δραστηριότητες του πατέρα της και μπολιάστηκε από νωρίς με την φιλοσοφία του επιχειρείν. Απέκτησε Diploma in Marketing και Certificate in P.R. μετά από 3ετή φοίτηση στο ICBS και σύντομα βρέθηκε στην επαγγελματική σκηνή να διεκδικεί, να κερδίζει και να εξελίσσεται με αλματώδη ταχύτητα σε διοικητικές θέσεις marketing και πωλήσεων εταιριών με βιομηχανικά κυρίως προϊόντα. Τα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας την βρίσκουν με δική της επιχείρηση με αντικείμενο την οutsourcing ανάπτυξη δικτύων πωλήσεων και πελατολόγιο από μεγάλες εταιρίες της Β.Ελλάδας. Το 2013 έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο επαγγελματικών εμπειριών με θετικό πρόσημο, αποφασίζει να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση ανελκυστήρων και να βάλει το δικό της αποτύπωμα σ’αυτήν. Σήμερα η εταιρία Ανελκυστήρες Σταματιάδη ΙΚΕ με την Αθηνά Σταματιάδου στη θέση της CEO, μέσα σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον, έχει καταφέρει να κατέχει μια από τις πλέον ισχυρές θέσεις στην Ελλάδα με μεγάλη αναγνωρισιμότητα στον κλάδο των λύσεων προσβασιμότητας των κτιρίων και όχι μόνο, με εισαγωγές, συνεργασίες και αποκλειστικές αντιπροσωπίες από μεγάλα εργοστάσια της Ευρώπης.

Η ίδια υποστηρίζει πως όλα είναι αποτέλεσμα εντατικής και ταυτόχρονα ομαδικής δουλειάς. Πιστεύει πως η επιτυχία κρύβεται στις λεπτομέρειες, στην πειθαρχία και στη συνέπεια, στη σοβαρότητα και στο ήθος. Είναι απαιτητική πρώτα από τον εαυτό της και κατόπιν από τους συνεργάτες της. Δέχεται τις νέες προκλήσεις,  αφοσιώνεται στον στόχο της και φέρνει αποτελέσματα. Τις δυσκολίες τις σέβεται γιατί διδάσκουν και δημιουργούν αξίες. Τον ανταγωνισμό τον θεωρεί εργαλείο προόδου και ποτέ δεν τον υποτιμά. Όμως τη δική της πορεία την επηρεάζει μόνο το πάθος της για δημιουργία και η απόδοση τιμής στη κληρονομιά του οικογενειακού της ονόματος.

Πολιτικά δραστηριοποιήθηκε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές του 2014 με τον συνδυασμό της Δήμητρας Τσανάκα. Διετέλεσε τακτικό μέλος στο Δ.Σ. της Δημωφέλεια και αναπληρωματικό του ΔΗΠΕΘΕ, ενώ συνέβαλε στην καταγραφή του μουσειακού υλικού του Μουσείου Καπνού της Καβάλας. Σήμερα είναι ενεργό μέλος του Ι.Κ.Κ.Ι.Κ. Καβάλας και συμμετέχει σε εκστρατείες κατά της βίας ενάντια των γυναικών και υποστήριξης των ανθρωπίνων διακιωμάτων με έμφαση στην καταπολέμιση των διακρίσεων στα άτομα με αναπηρίες.

 

Δεν παντρεύτηκε ποτέ αλλά οι  γονείς της, οι δύο αδερφές της με τους συζύγους τους, τα τέσσερα ανήψια της και κάποιοι πολύ καλοί φίλοι αποτελούν την οικογένειά της κι όπως λέει είναι ότι πολυτιμότερο έχει.